Tgrt Haber
06 May 2021 10:54

Kredi kartlarının temassız ödeme limiti artıyor

Temassız özelliği bulunan hesap ve kredi kartlarında şifresiz kullanım limiti 7 Mayıs'tan itibaren 250 liradan 350 liraya yükseltilecek.

Kredi kartlarının temassız ödeme limiti artıyor
temassız,şifresiz,limit,banka,kredi kartı

Korona virüs salgını döneminde daha da popüler hale gelen temassız ödeme özelliği konusunda tüketicileri memnun edecek bir gelişme yaşandı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), temassız ödemedeki şifresiz işlem limitini yarından itibaren 250 Türk Lirası'ndan 350 Türk Lirası'na çıkarma kararı aldı. 120 lira olan temassız ödeme limiti geçen yıl 250 liraya çıkarılmıştı.

Hijyenik olması nedeniyle tercih sebebi

Konuyla ilgili açıklama yapan BKM, daha hızlı ve pratik ödeme yapılmasına imkan sağladığı için temassız ödemeye olan ilginin arttığına dikkat çekildi. Güvenli kullanım imkanı sunan temassız ödeme, salgın döneminde hijyenik olması açısından da tercih sebebi oluyor.

Kart ve mobil cihaz üzerinden yapılan temassız ödemelerde 350 liraya yükseltiliyor. 350 liranın üzerindeki tutarlar ise temassız ve şifreli olarak yapılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...