Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Kasım 2016 13:52

Kredilerde faiz müjdesi! Bankalar kabul etti

TOBB, KOBİ'lere yıllık yüzde 10'un altında faiz oranlarıyla kredi kullandırmak için Denizbank ile anlaştı. Diğer bankalarla da görüşmelerin sürdürüldüğü öğrenildi.

Kredilerde faiz müjdesi! Bankalar kabul etti
TOBB, KOBİ

 Anlaşma ile yıllık yüzde 18'i bulan ticari kredi faizi 9.90'a kadar inecek. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankaların kredi faizlerini indirmeye yönelik adımlarını olumlu bulduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun zamandır bu yönde talebi var. İlk tepkilerden biri olarak İş Bankası'ndan yapılan açıklama pozitif netice verdi. KOBİ'lere yıllık yüzde 10'un altında faiz oranıyla kredi kullandırmak için Denizbank'la anlaşmaya vardık. Bazı bankalarla da görüşmelerimiz sürüyor. Halen yıllık yüzde 18'i bulan ticari kredilerin faizi yüzde 9.90'a kadar inecek. Bunun lansmanını yakın zamanda Başbakanımız Binali Yıldırım ve ekonomi bakanlarımızla yapmayı planlıyoruz" dedi. Bankacılık sektörünün kâr etmesini reel sektör olarak kıskanmadıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Kârlarından fedakârlık ederek faizleri düşürme operasyonuna girdikleri için memnunuz" diye konuştu. Karşılıksız çeklerde ciddi bir düşüş yaşandığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türk ekonomisinin tahminlerden çok daha güçlü olduğunun ortaya konulduğunu söyledi.
KAYYUM İŞİ BİLİYOR
Ankara Ticaret Odası'ndaki seçim sürecini de değerlendiren Hisarcıklıoğlu, "11 kişilik yönetim kurulunun 6'nın altına düşmesi nedeniyle 4 kayyum atandı. Kayyumlar işi bilen insanlardan oluşuyor. Görevleri hem odanın günlük işleyişlerini sağlıklı olarak sürdürmek hem de seçime götürmek. TOBB Başkanı olarak hiçbir odada seçim süreçlerine karışmadım" dedi.

FETÖ TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR
FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında kendi temizliklerini yaptıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "FETÖ ile mücadele kapsamında 29 oda başkanı değişti, yaklaşık 424 meclis üyesi ayrıldı. En objektif şekilde kendi temizliğimizi yapıyoruz" diye konuştu.

Sabah: Hazal Ateş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...