Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Haziran 2022 08:30 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 08:45

Kripto para ile başı dertte: Elon Musk'a servetinden daha büyük dava

'Dünyanın en zengin kişisi' Elon Musk’ın mal varlığı Forbes'a göre 201,4 milyar dolar, Bloomberg'e göre 203 milyar dolar. Ancak milyarder iş insanı, başının bu kez kripto para birimi Dogecoin nedeniyle derde girmesi sonucu servetinden daha fazlasına mâl olabilecek bir davayla karşı karşıya kaldı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kripto para ile başı dertte: Elon Musk'a servetinden daha büyük dava
elon musk

Kripto para birimlerinin son 1 aydaki değer düşüşü ile “gerçek bir varlığı olup olmadığı” tartışma konusu haline gelirken milyarder iş insanı sosyal medyada ve medyada birçok kez yaptığı yönlendirme ve manipülasyonlar nedeniyle davalık oldu.

Önde gelen bir kripto para savunucusu olan Elon Musk’a 258 milyar dolarlık "Dogecoin" davası açıldı. Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın kripto para birimi Dogecoin'i desteklemek için bir "piramit şeması" oluşturduğu iddia edildi.

New York Güney Bölge Mahkemesi'ne sunulan şikayette, davacı Keith Johnson, Musk ve şirketleri Tesla ile SpaceX'i Dogecoin’in fiyatını yükseltmek için yasadışı bir şantaj girişiminin parçası olmakla suçladı.

Johnson şikayetinde, "Sanıklar yanlış ve aldatıcı bir şekilde Dogecoin’in hiçbir değeri olmadığı halde meşru bir yatırım olduğunu iddia ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Dogecoin Kripto Piramit Şeması" ile dolandırıldığını iddia eden Johnson, zararına karşılık 86 milyar dolar ve 172 milyar dolarlık tazminat talep etti.

Musk ve şirketlerinin Dogecoin'i teşvik etmesini engelleyecek bir kararın çıkarılmasını da talep eden Johnson, Dogecoin ticaretinin ABD ve New York yasalarına göre kumar teşkil ettiğinin beyan edilmesini de istedi.

Piramit şeması veya piramit satış sistemi, bir mal varlığı veya para ortaya konularak katılımcının sisteme dahil edildiği ve başka katılımcılar bulması koşuluyla mal varlığı veya para kazanacağının vadedildiği bir dolandırıcılık yöntemi olarak biliniyor. Bu yöntem halk arasında “saadet zinciri” ismiyle de anılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...