Tgrt Haber
14 May 2022 11:16 - Güncelleme : 14 May 2022 12:45

Kripto para milyarderi düşüş stratjisini açıkladı: Alacak mı satacak mı?

Kripto paralarda dünkü olumlu havanın etkisi kısa sürdü. Haftayı kayıpla kapatan piyasa, lider kripto para birimi Bitcoin’in 30 bin doların altında kritik yerde kalmasıyla rahat nefes alamıyor. En büyük piyasa oyuncularının zarar ettiği haftada Bitcoin ve altcoin milyarderi ve kripto para borsası FTX'in kurucusu ve CEO'su olan Sam Bankman-Fried yeni stratejisini açıkladı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Kripto para milyarderi düşüş stratjisini açıkladı: Alacak mı satacak mı?
kripto para,milyarder,elon musk,sam bankman-fried

Bitcoin’in 26-27 bin dolarlara,  Ethereum’un 1800 dolarlara kadar düşerek tüm coin piyasasının altüst olduğu haftada en büyük düşüş ise Luna’da görüldü. Yüzde 98 değer kaybederek piyasadan silinen kripto para birimindeki düşüş diğer coinleri de etkiledi. Bitcoin ve altcoin milyarderi olarak bilinen Sam Bankman-Fried de düşüşlerden en çok zarar görenler arasında oldu.

Bankman-Fried’in 22 milyar dolar olan serveti Mart sonundan itibaren yarıya indi. Genç milyarder açıklama yaptı. Kripto para piyasasının hiçbir zaman sıfıra inmeyeceğini ve toparlanacağını söyleyen Bankman-Fried elindeki kriptoları tutacağını belirtti.

Fried’in bu kararı Bitcoin de dahil çeşitli dijital para birimlerine sahip olan ve piyasadaki düşüşlere karşın satmayı reddeden Elon Musk’a benzetilirken aslında çokça tavsiye edilen bir davranış.

Yatırımcılar zarar eden coin’lerini elden çıkardıklarında riskli varlıklar olarak bilinen kripto paralar oynaklıkları ile yükseldiğinde zararını karşılayamadan terk etmiş oluyorlar.

Sam Bankman-Fried de bu prensibi göz önünde bulundurarak kripto paralarını elinde tutacağını bildirdi.

PİYASAYA DAHA BÜYÜK YATIRIM YAPIYOR

Milyarder, kripto para piyasasındaki çöküşlere rağmen bir başka kripto para borsası olan Robinhood’un hissesininin yüzde 7,6’lık kısmını satın aldı. Bankman-Fried bu satın alım için 648,3 milyon dolar ödedi.

Robinhood’un kontrolünü değiştirecek veya etkileyecek herhangi bir eylemde bulunma niyetinde olmadığını açıkça belirten Sam Bankman-Fried’in, Robinhood’u sadece “Çekici bir yatırım” olarak gördüğünü belirtti.

BITCOIN KRİTİK BÖLGEDE

Tüm kripto para piyasasını peşinden sürükleyen Bitcoin dün kendini 30 bin dolar üzerine atabilmişti. Ancak bu uzun sürmedi. Lider kripto, güvenli bölgeye geçemeyerek yatırımcıların tansiyonunu yüksek tutmaya devam ediyor. Fed'in faiz artırımının ardından kripto paralarda yüzde 90'lara varan düşüş olmuştu. Dün ise toparlanma sinyalleri geldi. 

GÜNCEL KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...