Tgrt Haber
29 Haziran 2021 17:36

Binance depremi: Kripto para piyasası büyüklere geçiyor

TP ICAP, hedge fonları ve yatırım bankaları gibi büyük oyunculara yönelik yeni bir kripto para platformu kuracak. Öte yandan Binance, İngiltere'deki operasyonlarını durdurmasını istemesinin ardından Kanada Ontario'da da faaliyetine son vereceğini duyurdu.

Binance depremi: Kripto para piyasası büyüklere geçiyor
bitcoin,,kripto para,

Kripto paralarda yaşanan fiyat dalgalanmalarına rağmen kurumsal ilgi devam ediyor. İngiltere merkezli dünyanın en büyük aracılar arası komisyoncusu TP ICAP, Fidelity ve Standart Chartered ile birlikte yatırım bankalarına, hedge fonlarına ve diğer finansal kurumlara yönelik bir kripto para borsası başlatmaya hazırlanıyor.

TP ICAP dijital varlıkların eş başkanı Simon Forster, oluşturulacak ticaret platformu ile dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin kullanımına sunulacağını bildirildi.

“RİSKLİ BORSALARA GİRİLMEMELİ”

Öte yandan önceki gün İngiltere'nin Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), kripto para borsası Binance’tan İngiltere'deki operasyonlarını durdurmasını istemesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. Binance bugün yaptığı açıklama ile Kanada Ontario'da faaliyetine de son vereceğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan yorumlarda Binance’ın büyük bir işlem hacmine sahip olması nedeniyle Thodex benzeri bir durum yaşanıp yaşanmayacağı konusuna açıklık getiren uzmanlar, riskli kripto para borsalarına girilmemesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de geçtiğimiz aylarda Thodex isimli bir kripto para borsasının başındaki Faruk Fatih Özer isimli şahıs, yatırımcıların parasını alarak yurt dışına kaçmış ve yaklaşık 400 bine yakın kişi mağdur olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...