Tgrt Haber
09 May 2022 18:22 - Güncelleme : 09 May 2022 19:40

Kripto para piyasasında sert düşüş! Bitcoin son 10 ayın en alt seviyesinde

Kripto para piyasası yeni haftaya düşüşle başladı. Yüzde 5 değer kaybeden Bitcoin son 10 ayın en düşük seviyesini gördü. Ethereum ise yüzde 7 düşüş ile 2 bin 381 dolardan işlem gördü. Uzmanlar kriptoda yaşanan depremde Fed'in faiz kararı ve yatırımcıların riskten kaçma isteğinin etkili olduğunu vurguladı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Kripto para piyasasında sert düşüş! Bitcoin son 10 ayın en alt seviyesinde

Bitcoin bugün Temmuz 2021’den beri en düşük seviyeyi gördü. Sabah saatlerinde 33 bin dolar seviyesine çekilen Bitcoin öğleden sonra bu seviyenin de altına indi. Son olarak geçtiğimiz yılın temmuz ayında 33 bin dolar seviyesinin altını gören Bitcoin 32 bin 550 doların aşağısını test etti.

FED’İN KARARI KRİPTO PARA PİYASASINI VURDU

Kripto para birimleri, ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere başlıca merkez bankalarının yükselen enflasyonla mücadele için parasal sıkılaşmayı hızlandırması dalgasından etkilendi. Riskli varlıklar olarak görülen kripto piyasaları, yatırımcının riskten kaçınma isteği nedeniyle satış yönlü seyretti. Fed’in faiz kararı ile birlikte ABD dolarının değeri ve ABD Hazine senetlerinin getirileri yükselmeye devam etti.

BITCOIN VE ETHEREUM’DA BÜYÜK DÜŞÜŞ 

Yaşanan gelişmeler ışığında Bitcoin’in dışında diğer para birimlerinde de düşüş yaşandı. Öğleden sonra Bitcoin yüzde 5’in üzerinde günlük düşüşle 32 bin 955 dolar seviyelerinde işlem görürken Ethereum yüzde 7 düşüşle 2 bin 390 dolardan işlem gördü. Akşam saatleri itibari ile düşüş sürerken Bitcoin 32 bin 550 doların altını test ederken Ethereum ise 2 bin 381 dolara indi. 

DOLAR 15 TL'Yİ AŞTI

Rusya'dan gelen olumsuz haberler ile birlikte dolara talep artarken  20 Aralık'tan bu yana ilk kez dolar 15 seviyesini görmüş oldu. Euro/TL ise bugün yüzde 1 artışla 15,92'ye kadar çıktı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...