Tgrt Haber
23 Temmuz 2021 11:58

Kripto para piyasasındaki terör ağı deşifre oluyor

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) kripto varlık piyasasında terör ağını çözüyor. MASAK kripto varlık hizmet sağlayıcıları için kuralları belirleyen bir rehber yayımladı.

Kripto para piyasasındaki terör ağı deşifre oluyor
masak,,FETÖ,,kripto para,

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kripto varlık hizmet sağlayıcıları için bir rehber yayımladı. Kara para ve terörün finansmanının konusunu oluşturan fonun takibi konusunda yükümlü kuruluşlar arasına dahil edilen kripto para platformlarının uyacağı kurallar belirlendi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN FİNANS KAYNAĞI KESİLECEK

Bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri, spor kulüpleri, noterler ile aynı yükümlülükler altına alınarak, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirlerden yükümlü tutuldu. Söz konusu düzenlemeyle milli güvenliğe kast eden FETÖ/PDY ve benzeri yapılanmaların kripto varlık piyasasındaki finans kaynağının kesilmesi amaçlanıyor.

Kazanç müsaderesi tedbirinin etkinliğini sağlamak amacıyla farkındalık artırıcı çalışmalar yapılacak. Kazanç müsaderesi uygulanan vakalara ilişkin istatistiki veriler Tehdit Çalışma Grubuna sunulacak. Hedeflenen mali yaptırımların etkili uygulanması için Malvarlığının Dondurulmasını Değerlendirme Komisyonu üyelerinin bağlı olduğu kurumların temsilcilerinden oluşan Yaptırımların İzlenmesi Çalışma Grubu oluşturulacak.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine veya yabancı devletlere iletilen listeleme önerilerinin takibi yapılarak geri bildirim alınması sağlanacak. Olası eksikliklerin giderilmesine ilişkin tedbirler alınaca. Konu Malvarlığının Dondurulmasını Değerlendirme Komisyonu'nun bilgisine sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...