Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 16:28 - Güncelleme : 16 May 2022 16:31

Tuna Kaya Kripto paralarda bıçak sırtı seviyeyi açıkladı: Yükselirse önü açık, düşerse kaos

Kripto paralarda krizin yaşandığı haftanın ardından toparlanma sinyalleri güçsüz kalıyor. Cuma gününden itibaren 30 bin dolar bandına tutunma çalışan veren Bitcoin, diğer kripto para birimlerinin de seyrini etkiliyor. Ekonomist Tuna Kaya, yatırımları bu yıl gelebilecek regülasyon gündeminin belirleyeceğini belirterek Bitcoin için bıçak sırtı seviyeyi açıkladı: 28 bin doların altına düşerse kaos...

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Tuna Kaya Kripto paralarda bıçak sırtı seviyeyi açıkladı: Yükselirse önü açık, düşerse kaos
,,,bitcoin,kripto para,tuna kaya

Fed’in 50 baz puanlık faiz artırımını açıkladığı haftanın ardından tüm dünyada riskli varlıklardan kaçış başladı. ABD merkez bankasının bilanço küçültmeye dair adımlarının nasıl olacağını da netleştirmesi, dolara ivme kazandırdı.

Parasal sıkılaştırma hamleleri, başta ABD borsaları S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones’ta sert kayıp rüzgarları esmesine neden olurken teknoloji ağırlıklı endekslerde görülen manzara kripto paralara da sirayet etti. Kripto piyasası sert bir düşüş iklimine girdi.

Popüler altcoin LUNA’da yaşanan çöküş, piyasadaki düşüş trendine katkı sağlarken, Fed’den gelen kararlılık sinyalleri yeni pozisyonlanmanın yönünü belirledi.

LUNA'DAN SONRAKİ DURAK

Ekonomist Tuna Kaya, kripto ekosisteminde LUNA olayının moral bozucu etkisine vurgu yaparak, hafta boyu yankıların süreceğini aktardı.

“Bundan sonraki süreçte Fed’in sıkılaştırmaya devam etmesi ve (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) SEC’in sabit kripto para Tether’a yönelik Ripple’a benzer yeni bir dava açılması söz konusu olabilir. Piyasa bu stres altında devam ediyor. Bitcoin yön arıyor” diyen Tuna Kaya, LUNA olayında farklı ellerin devreye girmiş olabileceğini tekrar vurguladı.

SEC’in Tether’a (USDT) yönelik olası bir davasının bir başka moral bozucu etken olacağını belirten Tuna Kaya, Tether’ın şeffaf olması gerektiğini söyledi. Kaya, ABD’de sabit kriptolar üzerinden yeni regülasyonların başlayabileceğini söyleyerek “bu yıl özellikle de yaz aylarında bu gündemin etkili olacağını” açıkladı.

BITCOIN VE ALTCOINLER İÇİN ÖNEMLİ SEVİYELER

Bitcoin için “34 bin 850 doların yukarı doğru aşılması gereken sınır bölge olduğunu” açıklayan Tuna Kaya, düşüş durumu için “28 bin 800 dolar ve 26 bin 500 dolar seviyelerinin destek bölgesi olduğunu” söyledi. Kaya’ya göre 26.500 seviyesinin kırılması durumunda 23 bin dolar söz konusu olabilir.

Kaya ayrıca altın, gümüş ve diğer piyasaların da karışık olduğunu hatırlatarak piyasanın bir şekilde döneceğinin altını çizdi.

“Bitcoin son haftalarda Nasdaq’tan ayrışmaya başlamıştı ki LUNA depremi bunu bozdu. Bu yüzden diyoruz ki yatırımcılar her zaman sepet oluşturmalı. Bitcoin ve Ethereum ağırlıklı olarak en az 15 altcoin olacak şekilde.” diyerek yatırımın çeşitlendirilmesi gerektiğini söyleyen Kaya, LUNA’daki gibi olayların muhtemel olduğunu belirtti. Kaya ayrıca, kendisi altcoinlerde yüzde 10, Bitcoin ve Ethereum’da yüzde 5’lik bir kayıp durumunu göze alarak stop noktasını belirlediğini açıkladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...