Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2022 12:27

Kripto para yasa teklifinin ayrıntıları ortaya çıktı: Borsalara yeni kurallar geliyor

Kripto para varlıklarına yönelik uzun zamandır üzerinde çalışılan yasal düzenlemede sona yaklaşıldı. Kanun teklifiyle kripto ticaret tüm yönleriyle düzenlenecek. Düzenlemede yatırımcının korunmasına ilişkin maddeler de olacak.

Kripto para yasa teklifinin ayrıntıları ortaya çıktı: Borsalara yeni kurallar geliyor
kripto para,,bitcoin,,tbmm,,meclis,,yasa,

Uzun süren toplantılar neticesinde kripto para varlıklarına yönelik kanun teklifinin çalışmalarında yol haritası netleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir hazırlıkları süren kripto düzenlemesinin, hızlıca Meclis'e getirilmesi talimatını verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önümüzdeki günlerde kripto para temsilcileriyle bir toplantı daha gerçekleştirecek.

Kripto paralarla ilgili yasa teklifin ayrıntıları da ortaya çıktı. 10-12 maddeden oluşması beklenirken teklifte yabancı kripto borsalarına yönelik düzenlemeler de dikkat çekti.

Türkiye'de yerleşik altyapı kurma ve temsilci bulundurma şartı getirilecek ve vergilendirilecekler. Yabancı kripto para borsalarının MASAK denetimine alınması da planlanıyor.

Kripto varlıklardan elde edilen gelirlere vergi getirilmesi de bekleniyor. Ancak henüz netleşmedi. Kripto varlıkların ne şekilde ve nerede saklanacağına ilişkin düzenlemede de henüz kesinlik sağlanmadı.

Metaverse'te arsa alım satımıyla ilgili bir düzenlemenin de AK Parti'nin yasa çalışmasına eklenebileceği değerlendiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...