Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2021 12:01

Kripto para yasasında detaylar belli oldu

Kripto para yasasına ilişkin detaylar belli oldu. Borsalara sermaye şartı ve yatırımcıya vergi geliyor.

Kripto para yasasında detaylar belli oldu
kripto para yasası,ekonomi

Kripto para borsaları ile yatırımcılarını bekleyen düzenleme 2021 yılının sonunda hazır olacak.

Belirlenen yasal düzenleme yatırımcıyı koruyacak, borsaların hizmet verebilmesi için gerekli şartlar belirlenecek. Kara para aklanmasının önüne geçilecek.

KRİPTO BORSALARINA SERMAYE ŞARTI GELİYOR

Kripto para borsaları, emtia borsaları gibi çalışacak. Yani şirketler, Sermaye Piyasası Kurulu’na giderek resmi lisans alacak. Asgari sermaye şartı getirilecek. Bu da şirketlerin yalnızca bir internet sitesiyle kripto para borsası kurma olasılığını ortadan kaldıracak.

KRİPTO YATIRIMCISI VERGİ ÖDEYECEK

Yatırımcı, son haliyle yürürlüğe girecek düzenlemede yer alacak vergi ödemesini, borsa üzerinden yapacak. İşlem yapılan borsa da yatırımcıdan topladığı vergiyi devlete ödeyecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan kripto para düzenlemesinin kısa sürede biteceğini duyurmuştu. Elvan ayrıca "Vatandaş yönetemeyeceği riski almasın." diyerek vatandaşa da uyarıda bulunmuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...