Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 13:27

Kripto parada en büyük vurgun: 600 milyon dolar kayıplara karıştı

Bilgisayar korsanları, şimdiye kadarki en büyük kripto para saldırılarından birine imza attı. Hırsızların 600 milyon dolar değerinde olan binlerce dijital token aldığı öğrenildi.

Kripto parada en büyük vurgun: 600 milyon dolar kayıplara karıştı
kripto para,bitcoin,siber saldırı

Bilgisayar korsanları, şimdiye kadarki en büyük kripto para soygunlarından birine imza attı. Blockchain sitesi Poly Network, bilgisayar korsanlarının sistemlerindeki bir güvenlik açığından faydalanarak 600 milyon dolar değerinde olan binlerce dijital token aldığını bildirdi.

Saldırıda yaklaşık 267 milyon dolarlık Ether, 252 milyon dolarlık Binance coin ve 85 milyon dolarlık USDC tokeni kayıplara karıştı.

Hırsızlara iletişim kurma ve çalınan varlıkları iade etme çağrısı yapılırken, Binance CEO’su Changpeng Zhao da, firmasının siber saldırıdan haberdar olduğunu, ancak şu durumda yapılabilecek çok fazla şeyin olmadığını söyledi. Zhao ayrıca proaktif olarak yardım etmek için tüm güvenlik ortaklarıyla koordineli olarak çalışma halinde olduklarını da belirtti.

Genel kripto piyasasında suçtan kaynaklanan kayıplar, 2020’nin tamamı için 1,9 milyar dolar ve 2019’da 4,5 milyar dolara kıyasla net bir şekilde 681 milyon dolarlık düşüş yaşadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...