Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 15:02

Bitcoin için uyarı üstüne uyarı! Çin’de başlayan deprem İsviçre’ye uzandı

Kripto para borsalarda sert düşüş sonrası ortaya çıkan olumsuz hava ve Çin'in yasaklamaları sonrası tüm dünyada kripto paralara olan güveni azalttı. Ülkeler tek tek kripto paralara karşı vatandaşları koruma uyarısında bulunuyor. Son uyarı Avrupa'nın en büyük finans merkezi İsviçre bankasından geldi.

Bitcoin için uyarı üstüne uyarı! Çin’de başlayan deprem İsviçre’ye uzandı
kripto para,bitcoin,ethereum,dogecoin

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların değer kaybetmesine neden olan Çin attığı adımlar piyasada dalgalanmalara neden olurken finans merkezi İsviçre'den olumsuz haber geldi. Ülkenin en büyük bankalarından biri, müşterilerini kripto paralara karşı uyardı. 

Çin, kripto para ticaretinin önüne geçmek için adımlar atmaya devam ediyor. Çin Merkez Bankası'nın Pekin şubesi, kripto paraların oluşturdukları riskler konusunda uyarıda bulundu. Bankanın Pekin şubesi ayrıca, Pekin merkezli olan ve kripto işlemleri ile ilişkili olduğundan kuşkulanılan bir yazılım şirketinin kapatılması talimatı verdi. Şube, Pekin'deki şirketleri kripto paralarla ilişkili işletmeler için reklam ve yer sağlamamaları konusunda da uyardı.

Bitcoin için uyarı üstüne uyarı! Çin’de başlayan deprem İsviçre’ye uzandı

İSVİÇRE’DEN KRİPTO ÇIKIŞI

Ayrıca İsviçre'nin en büyük bankacılık kuruluşu olan UBS, yatırımcıların kripto paradan uzak durmalarını ve daha az riskli varlıklara yatırım yapmalarını önerdi. UBS analistleri tarafından geçen hafta hazırlandığı belirtilen raporda küresel ölçekte regülatör kuruluşların kripto para piyasasında denetimini artıracakları ifade edildi. Değerlendirmede Çin'de bu regülatör kuruluşun kripto paralar konusunda attığı regülasyon adımları hatırlatıldı. Özellikle ABD ve İngiltere'de de bu tür adımların atılmasının beklendiği belirtildi.

Raporda, "Regülatörler piyasada denetimi artırma niyetinde olduklarını beyan ettiler ve gösterdiler. Bu ortamda yatırımcıların kripto para piyasasında uzak durmalarını ve portföylerini daha az riskli varlıklara yönlendirmelerini öneriyoruz" ifadeleri dikkat çekti. 

Bitcoin için uyarı üstüne uyarı! Çin’de başlayan deprem İsviçre’ye uzandı

OLUMSUZ HAVA İLGİYİ AZALTTI

Kripto para borsalarına karşı olan tutumlar, sert düşüş sonrası ortaya çıkan olumsuz hava ve toparlanma isteklerinde karşılaşılan kar satışları kripto paraya ilgiyi azalttı. Bitcoin 29-35 bin dolar bandına oturmuş durumda seyrini sürdürüyor. 64 bin dolardan sert şekilde 30 bin dolar seviyelerine gerileyen Bitcoin 33,902 dolardan işlem görüyor.

Kripto varlık alım-satım platformlarının sayısı ve kullanıcısı gün geçtikçe arttığı ve bu noktada bilinçli kullanım çok önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, platformdaki varlıkların çalınabileceği ve bu nedenle gerçek paraların resmi bankalarda tutulması gerektiği uyarısında bulunmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...