Tgrt Haber
27 May 2021 08:12

Kripto paradan altına hücum

Kripto paralardan elde edilen gelirin bir kısmı altına yöneldi. Altının gramı geçen yılın kasım ayından sonra ilk defa 519 lirayı gördü

Kripto paradan altına hücum
altın,bitcoin,kripto para,gram altın,altın fiyatları

Altının uluslararası piyasalardaki yükselişi devam ediyor.

GRAM ALTINDA SON 6 AYIN REKORU

2020’nin kasım ayında altın tarihi rekor kırarak 534 liraya yükselen altın 2021 Şubat ayında ise 400 liranın altına düşmüştü. Sonrasında hızlı bir yükseliş gösteren gram altın, 26 Mayıs’ta ons fiyatının 1.906 dolara yükselmesiyle birlikte doların 8.40’lardaki seviyesinin de etkisiyle 519 liranın üzerine çıkan gram altın son altı ayın en yüksek seviyesini gördü.

Altına olan talep pandemi döneminde daha da arttı. Merkez bankalarının piyasaya sürdüğü bol likidite, geliri düşen vatandaşlar için hükümetlerin yaptığı ödemeler altına yöneldi.Türkiye’de verilen kredi ve hibelerin de altın yatırımına yöneldiği tahmin ediliyor. Ayrıca kripto para piyasasından kazanılan karların da altına yöneldiği belirtiliyor.

KRİPTO’DAN ALTINA HÜCUM

Kripto paralardaki artışla birlikte artan likiditenin önemli bir bölümünün farklı emtialara yöneldiğini belirten uzmanlar “Yatırımcılar kârlarının bir bölümünü güvenli liman olan altına yönlendirdiler" görüşünü dile getiriyor.

ALTIN ALMAK İSTEYENLERE YATIRIM SEVİYESİ

Uzmanlar ayrıca ons altında teknik açıdan 1.900 doların direnç olarak öne çıktığını belirtiyor. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.870-1.855 doların destek konumunda olduğunu dile getiren analistler gram altında ise düşüşlerde 470-480 TL'lik aralığının alım için takip edilebileceği tahminini paylaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...