Tgrt Haber
07 Aralık 2021 12:13

Kripto paralar yeniden yükselişe geçti: Analistlerden son dakika Bitcoin tahmini geldi

Bitcoin 4 Aralık tarihinde en büyük düşüşlerinden birine imza atarak 42 bin dolar seviyelerine gerileyerek yatırımcıları tedirgin etmişti. Kripto para piyasasındaki bu düşüş sonrası yatırımcılar gözünü canlı ve anlık rakamlara çevirirken, "Bitcoin ne kadar, kaç dolar TL oldu, düşecek mi yükselecek mi?" sorularına cevap aramaya başladı. Ancak 7 Aralık Bitcoin fiyatları yeniden yükselişe geçerek 50 bin doların üzerini görürken analistlerden son dakika tahminleri geldi. İşte kripto para piyasasında son durum…

Kripto paralar yeniden yükselişe geçti: Analistlerden son dakika Bitcoin tahmini geldi
bitcoin,kripto para,Ethereum,İslam Memiş

Dijital varlık yatırım ürünlerinde geçtiğimiz hafta da sermaye girişi devam etti. Kripto paralara sermaye girişi bir önceki haftadaki 247 milyon dolardan 184 milyon dolara indi.

Haftanın tamamına bakıldığında Bitcoin'e 144,9 milyon dolar, Ethereum'a 15,1 milyon dolar ve Solana'ya 4,6 milyon dolar sermaye girişi yaşanırken, Polkadot'tan 3 milyon dolar sermaye çıkışı oldu. 

Sadece Cuma günü değerlendirildiğinde ise Bitcoin'den 42 milyon dolar, Ethereum'dan 4,7 milyon dolar çıktı. Cuma günü Bitcoin'de işlem hacmi Kasım ayının 8 milyar dolar olan günlük ortalamasının neredeyse iki katına 15 milyar dolara çıktı. 

Bitcoin fiyatı 4 Aralık’ta 42 bin dolarlık seviyelere hızlı bir düşüş yaptıktan sonra dün toparlanmaya başladı. Bitcoin fiyatındaki toparlanmanın arkasında, Çin’in Evergrande olayının piyasadaki etkisini azaltmak için piyasaya dolar süreceği açıklamalarının olduğunu ifade edildi.

BITCOIN YENİDEN 50 BİN DOLARIN ÜZERİNDE

Piyasa hacmi bakımından en büyük kripto para olan Bitcoin son 24 saatte yüzde 6’dan fazla değer kazanarak yazının kaleme alındığı 11.50’de 51 bin 181 dolardan işlem görüyor.

BITCOIN İÇİN KRİTİK SEVİYELER

Analistler Bitcoin için önemli destek bölgelerini açıkladı. Buna göre ilk destek 50 bin dolar olurken, 53 bin dolar seviyesi bir önemli seviye olarak karşımıza çıkıyor. Analistler özellikle 52 bin dolar ile 53 bin dolar bandında bir satış gelebileceğini düşünüyor. Eğer 53 bin dolar kırılırsa yeniden artış trendinin başladığından söz edilebilir. Ancak analistler bahsi geçen seviyelerde satış baskısı oluşması durumunda Bitcoin fiyatının 50 bin doların altına gerilerse yeniden bir düşüş hamlesi gelebileceğinin de altını çizdi. Bu düşüş hamlesinin altcoin’lerinde baskılayabileceği uyarısında bulundular.

ALTCOIN’LERDE YÜZDE 10’LUK YÜKSELİŞ

Bitcoin’deki toparlanma altcoin’lerde de etkisini gösterdi ve piyasada yaklaşık olarak yüzde 10’luk bir artış oldu. Piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) son 24 saat içinde yüzde 7,5 artarken, Binance Coin (BNB) yüzde 5, Solana (SOL) yüzde 7,7, Cardano (ADA) yüzde 9,5, Ripple (XRP) yüzde 6,6 ve Polkadot (DOT) yüzde 8 artış yaşadı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş kripto paraları değerlendirdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...