Tgrt Haber
20 Haziran 2022 09:27 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 09:51

Kripto paralarda toparlanma sinyalleri: Bitcoin 20 bin doların üstünde, Ethereum yüzde 13 yükseldi

Kripto paralar geçen hafta tüm piyasalara sirayet eden sert düşüşlerin ardından hafta sonu da gerilemeye devam ettikten sonra yeni haftaya yukarı yönlü başladı. Bitcoin yüzde 7'nin üzerinde, Ethereum yüzde 13'ün üzerinde değer kazandı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Kripto paralarda toparlanma sinyalleri: Bitcoin 20 bin doların üstünde, Ethereum yüzde 13 yükseldi
bitcoin

Kripto paralar sert düşüşlerin ardından çıkış yolu arıyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkez bankası Federal Reserve'in (Fed) faiz artırımı ve parasal sıkılaşma stratejisinin ağır yansımalarını yaşayan piyasada bugün yükseliş işaretleri görüldü. 

Bitcoin'in, önceki kapanışından yaklaşık %7,6 artarak 20 bin 400 dolarlara yükselmesiyle kripto paralar cumartesi günkü keskin düşüşün ardından toparlanma sinyali verdi.

Ethereum, Cumartesi günü bir önceki kapanışından yüzde 13'ten fazla artarak 1.131 dolara yükselerek bu yılki en düşük seviyelerini gördüğü 993 dolar noktasından kendisini kurtardı.

Bu yıl yüzde 57 değer kaybeden Bitcoin, aylık bazda yüzde 37 düşüşün ardından yüzde 7'lik yükselme olumlu oldu. 20 bin dolar bandındaki 2017 zirvesinin yeniden görüldüğü kripto paraların liderinde yeni seviyeler için piyasalar gözleniyor.

ABD hisse senetleri, artan faiz oranları ve bir durgunluk korkusuyla iki yıl içinde en büyük haftalık yüzde düşüşünü yaşadığından, kripto piyasasındaki düşüş hisse senedi satışıyla ​​eş zamanlı gitti.

Yeni haftada Fed başkanı Powell'ın piyasaları rahatlatan konuşmaları bekleniyor.

Coinmarketcap verilerine göre, kripto piyasasının genel değeri, Kasım 2021'deki 2,9 trilyon dolarlık en yüksek seviyesinden yaklaşık 2 trilyon dolar uzakta ve 870 milyar dolar civarında. Bu seviyeler sektör için son 2 yılın kazancının tamamen silindiğine işaret edebilir. Ancak hareketli piyasada görülen yükselişler yatırımlarda kat sayısı yüksek getirileri tetikliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...