Tgrt Haber
06 Haziran 2022 10:39 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 15:56

Kritik safha: Bakan Dönmez’den Karadeniz gazı ile ilgili açıklama

Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküp doğalgazın kullanımı için geri sayım sürüyor. Bakan Dönmez "Karadeniz gazında kritik bir safhayı daha geride bıraktık" dedi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kritik safha: Bakan Dönmez’den Karadeniz gazı ile ilgili açıklama
doğal gaz

Dün Çanakkale Boğazından geçen boru serme işlemini yapacak olan Castoro 10 isimli gemi gaz rezervlerinin bulunduğu alana doğru yöneldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğal gazı taşıyacak boruları deniz tabanına yerleştirecek geminin Çanakkale Boğazı'ndan geçtiğini bildirdi.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazı karaya çıkartma çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dönmez, "Karadeniz gazında kritik bir safhayı daha geride bırakıp, hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz. Deniz tabanına boruları yerleştirecek gemi, bugün Çanakkale Boğazı'ndan çıkış yaparak Filyos'a doğru yol aldı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile 28 Mayıs'ta Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nin inşaatını inceleyen Dönmez, Karadeniz gazının geçişini sağlayacak ilk boruların 10 Haziran'da kıyıdan döşenmesine başlanacağını, temmuz ayı içerisinde de derin deniz tarafında boruları indirecek platformun Türkiye'ye geleceğini açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...