Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ocak 2014 22:43

KTO'dan TÜSİAD'a sert tepki

TÜSİAD'ın 'Türkiye'ye yabancı sermaye gelmez' açıklamasına Kayseri Ticaret Odası'ndan tepki geldi.

KTO'dan TÜSİAD'a sert tepki
KTO'dan TÜSİAD'a sert tepki, TÜSİAD'ın 'Türkiye'

Türkiye’nin hem konum olarak hem de potansiyel olarak dış ülkelerin her zaman yatırım yapmak isteyecekleri bir ülke olduğunu ifade eden Kayseri Ticaret Odası(KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, TÜSİAD’ın ‘yabancı sermaye gelmez’ açıklamasını eleştirdi. TÜSİAD Başkanı’nın açıklamalarının sorumluluk bilincinden uzak ve abartılı olduğunu dile getiren Başkan Mahmut Hiçyılmaz, STK’ların bu ülke için önemli olduğunu ancak sorumluluk taşımaları gerektiğini belirterek, ülke meseleleriyle ilgili bir açıklama yaparlarken ülke yararına daha dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.
"ÜLKE OLARAK BİZ BU DURUMLARI ÇOK FAZLA YAŞADIK"
Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırımlarına tedirgin bakma gibi söylentilerin doğru olmadığını, şu anda ülkede yaşanan ve kriz gibi gösterilen durumların geçici bir süreç olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, “ülke olarak bu durumları bizler çok fazla yaşadık. Ülke ekonomisinin böylesi durumlarda olumsuz etkilendiği muhakkak ancak çok fazla endişe duyulacak bir durum olarak yansıtmamak gerekir. Sonuç olarak yabancı yatırımcı adına bir endişe olmadığını düşünüyoruz. Kısa bir süre içerisinde de kur artışlarının normale dönerek toparlanacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...