Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Eylül 2015 02:46

Küba yatırıma çağırıyor

Küba'nın serbest bölgesi Mariel'in yöneticileri Türkiye'ye geldi.

Küba yatırıma çağırıyor
küba, yatırım,

ABD ile ilişkilerini 54 yıl sonra düzelten Küba, Türk yatırımcıları ülkelerinde yatırıma çağırıyor. İstanbul'da bu amaçla "Küba'da yatırım ve ticarete teşvik amaçlı bir toplantı düzenlenecek. "Gelişen Özel Ticari Bölge MARIEL ve Küba'da Yatırım ve Ticaret Fırsatları" konulu toplantıda, Küba'nın Türkiye Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals'ın yanısıra, Küba'daki yatırımlar konusundaki en yetkili isimlerden Küba Devlet Konseyi Üyesi ve Gelişen Özel Ticari Bölge Mariel Başkanı Ana Teresa Igarza ile Gelişen Özel Ticari Bölge Mariel Yatırım Müdürü Ana Teresa Trujillo da katılacak.
19 Eylül Cumartesi Taksim The Pharma Otel'de yapılacak toplantıda, inşaat sektörü, serbest bölgede fabrika kurulumu ve işletimi, şehirlerin altyapısı, taşıma altyapısı, havaalanı inşaatı, otel zinciri inşaatı ve işletimi, golf sahalar zinciri ve işletimi ve marina zinciri işletimi konusunda bilgiler verilecek, Türk iş adamlarıyla görüş alışverişinde bulunulacak.

TOPLANTI YATIRIMCILAR İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Küba Kültür Derneği tarafından düzenlenecek olan toplantının yatırımcılar için bir dönüm noktası niteliğinde olacağını belirten Küba Kültür Derneği Başkanı Blanca Cruz, "Türkiye'deki yatırımcılar için yeni ve çok önemli bir pazar açılıyor. Küba'nın coğrafi konumu Türkiye için çok değerli olabilir. Çünkü Küba'da kurulan bir Türk fabrikası sadece Küba'ya değil coğrafi olarak Küba'nın yakın olduğu Latin Amerika ülkelerine ve ABD'ye de ulaşma imkanı sağlamış olacak. Yatırımcılar için önemli olan bir diğer konu ise üretim Latin Amerikalılar tarafından yapılacağı için daha uygun bir iş gücü maliyeti olacak. Türkiye inşaat sektöründe çok gelişmiş bir ülke ve bu sektörel gelişim ve birikim Küba'ya çok şey katacak" açıklamasını yaptı.
Toplantıya katılacak olan Igarza ve Trujillo'nun de yatırım konusundaki en yetkili isimler olduğunu belirten Cruz, "Küba Devlet Konseyi Üyesi ve Gelişen Özel Ticari Bölge Mariel Başkanı Ana Teresa Igarza bu konudaki birinci kişi diyebiliriz. Kontratlar ve onaylar onun elinden çıkıyor. Bütün kararlar bu iki kişi tarafından veriliyor. Bu toplantı yatırımcılar için dönüm noktası olacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...