Tgrt Haber
14 Ekim 2021 10:26

Küçük esnafa gelir vergisi müjdesi: Muaf tutulacaklar

TBMM Genel Kurulu’nda Vergi kanunlarına ilişkin düzenleme içeren 64 maddelik teklifin ilk 45 maddesi kabul edildi. 850 bine yakın esnaf düzenlemeyle gelir vergisinden istisna tutulacak.

Küçük esnafa gelir vergisi müjdesi: Muaf tutulacaklar
vergi kanunu,esnaf,küçük esnaf,gelir vergisi,ekonomi,tbmm

Vergi kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören 64 maddelik yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclis’i Genel Kurulu’nda görüşmeleri sürerken teklifin ilk 45 maddesi kabul edildi.

Şu ana kadar kabul edilen 45 maddeye göre; 850 bin civarında olan ve “küçük esnaf” olarak ifade edilen yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan mükellef grubunun kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak. 

SOSYAL MEDYADAN KAZANCA STOPAJ

Sosyal medyadan yapılan paylaşım ve içerikleriyle gelir elde eden kişiler 640 bin liraya kadar olan kazançlarından yüzde 15 stopaj ödeyecek. 640 bin liradan fazla gelirler ise gelir vergisi kapsamında alınacak.

Gelir vergisinden istisna tutulacak olan bir başka kalem ise tarımsal destekleme ödemeleri olacak. Bu ödemelerden vergi kesintisi olmayacak.

VERGİYE UZAKTAN İNCELEME

Vergi dairesi elektronik ortamda kurulabilecek ve vergi incelemesi uzaktan yapılabilecek. 45 maddesi kabul edilen 64 maddelik yasa teklifinin kalan maddeleri için görüşmeler bugün devam edecek.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...