Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2022 14:56 - Güncelleme : 25 May 2022 16:24

Külliye'de kritik zirve: Masaya yatırılan konular ekonomi ağırlıklı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kritik toplantılar düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, 3600 ek gösterge, emekli maaşları ve kripto para toplantılarda masaya yatırıldı.

Külliye'de kritik zirve: Masaya yatırılan konular ekonomi ağırlıklı
kripto para,3600 ek gösterge,cumhurbaşkanlığı

Milyonları ilgilendiren 3600 ek gösterge Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin gündemindeydi. Emekli maaşları ve kripto para konularının da konu edildiği toplantılar Fuat Oktay başkanlığında toplandı.

Ankara'da dün düzenlenen ilk toplantıya ilişkin bilgiler aktarıldı. Beştepe'de yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katıldığı öğrenildi. NTV'de yer alan habere göre toplantıda ek gösterge çalışmalarındaki son hazırlıklar masaya yatırılırken, Bakan Bilgin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yapması ve sonrasında Memur-Sen'i 10 Mayıs'ta olması planlanan ve öyle açıklanan nihai toplantı için çağırması bekleniyor. Dört meslek gurubu için (Polis, hemşire, din görevlisi, öğretmen) emekli ikramiyeleri ve emekli maaşında yüzde 25'e yakın artış öngörülüyor.

Bu toplantıya ek olarak bu defa Ticaret Bakanı Mehmet Muş da katılımcılar arasında yer aldığı ikinci toplantı kripto para düzenlemeleriyle ilgiliydi.

Yasa haline gelmesi planlanan taslağın içeriğine göre, Sermaye Piyasası Kurulu, sermaye piyasası araçlarının kripto varlıklar olarak ihracına yönelik esasları belirleyebilecek. Bu konuda her türlü yaptırım ve düzenleme için kripto varlığın türüne göre Merkez Bankası, Ticaret Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu ayrı ayrı yetkili olabilecek. Kripto varlık alım-satım platformu kurulabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin almak gerekecek.

Yurt dışında yerleşik kripto varlık platformları, ilgili yasa yürürlüğe girdikten sonra bir ay içinde Türkiye'de yerleşik kişilere hizmet vermeyi, faaliyetlerini sonlandıracak. Hazırlanan taslağa vergisel boyut içeren yeni maddelerin eklenmesi de öngörülüyor.

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
upnature25 Mayıs 2022 15:48

Adalet Bakanlığında çalışıyorum 7 senedir kadroya geçemedim.Büyük sıkıntı yaşamaktayız atamalarda olsun yükselmelerde ve daha birçok konuda zor durumadıyız.

Sonraki Haber Yükleniyor...