Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 09:44 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 09:48

Kur korumalı mevduatta şirketler için yeni düzenleme yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, kur korumalı mevduattan tüzel kişilerin yararlanabilmesi için bankada döviz tevdiat hesabı bulundurma süre sınırı haziran sonuna kadar uzattığını açıkladı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kur korumalı mevduatta şirketler için yeni düzenleme yapıldı
Kur korumalı mevduat,merkez bankası

Merkez Bankası’nın, TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin kur korumalı mevduattan (KKM) yararlanabilmelerine esas olan bankada döviz tevdiat hesabı bulundurma süre sınırı haziran sonuna kadar uzatıldı.

30 HAZİRAN’A KADAR UZATILDIU

Buna göre, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin KKM’den yararlanabilmesinde 31 Aralık 2021 ile 30 Mart 2022 tarihleri arasında bankada döviz tevdiat hesaplarının bulunması kriteri 31 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 şeklinde düzenlendi. Buna göre, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin 31 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden TL’ye çevrilerek KKM kapsamına alınabilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...