Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 14:12

Kurban Bayramı 1100 TL pandemi destek başvurusu: Pandemi destek başvurusu nasıl yapılır?

Koronavirüs nedeniyle 1100 TL pandemi destek başvuruları devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar, 1100 TL yardım parasının hesaplarına yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. Vatandaşlar, “Kurban Bayramı pandemi yardımı, Kurban Bayramı pandemi yardımı var mı?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

Kurban Bayramı 1100 TL pandemi destek başvurusu: Pandemi destek başvurusu nasıl yapılır?
pandemi destek başvurusu,Kurban Bayramı

Kurban Bayramı öncesi sosyal yardım desteği için başvurular alınmaya devam ediyor. Başvurularını yapan vatandaşlar, sosyal yardım paralarını PTT aracılığıyla alabilir. Peki, Kurban Bayramı 1100 TL pandemi parası ne zaman verilecek? Sosyal yardım parası Bayram’dan önce verilir mi?

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlara sosyal yardım destek ödemesi yapılıyor. Sosyal yardım adıyla bilinen pandemi yardımlarında Faz 3 ödemeleri ve başvuruları devam ediyor. Söz konusu destek parası için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden alınırken pandemi desteği sorgulama ekranına yine e-Devlet üzerinden ulaşılabiliyor.

PANDEMİ DESTEK BAŞVURUSU 2021 NASIL YAPILIR?

Yeni alınan karara göre pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine 1100 lira sosyal yardım sağlanacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını belirtmişti. Bir önceki Sosyal Destek Programı için başvuruları e-Devlet üzerinden aldıklarını söyleyen Bakan Yanık, daha önce e-devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV'ler tarafından tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye, hane başı 1.100 TL tutarında 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ödemesi gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bakanlık, destek ödemelerinin, daha önce e-devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağını duyurdu.

PANDEMİ DESTEK BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA

E-Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım parasından yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenebilmek için e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne tıklayın. Ardından sorgulamak için butona basın. Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada bulunuyor. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından öğrenebilirsiniz.

Kurban Bayramı 1100 TL pandemi destek başvurusu: Pandemi destek başvurusu nasıl yapılır?

Pandemi destek başvurusu ve sonuç sorgulama ekranı için BURAYA tıklayın.

Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başladı. Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebilecek. Söz konusu başvuruların değerlendirmesi; kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması durumunda, tek başvuru olarak değerlendirilecek.

PANDEMİ DESTEK BAŞVURUM NEDEN KABUL EDİLMEDİ?

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması durumunda başvuru değerlendirmeye alınmayacak;

- Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar

- 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri

- 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler)

- İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalanan kişiler

- İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanan kişiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...