Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 12:11

Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık büyükbaş küçükbaş fiyatları ne kadar 2021?

Kurban Bayramına sayılı günler kala insanlar kurbanlık fiyatlarına yoğunlaştı. ''Kurbanlık fiyatları ne kadar? Canlı kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?'' sorularını gündeme getiren insanlar kurbanlık pazarlıklarına başladı.

Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık büyükbaş küçükbaş fiyatları ne kadar 2021?
kurbanlık,,kurban,,kurban bayramı,,kurbanlık fiyatları,,kurban fiyatları,

Kurban Bayramı yaklaşırken Müslümanlar Allah’a olan bağlılıklarını göstermek amacıyla kurban ibadetini yerine getirecek. Kurban ibadeti için sabırsızlanan vatandaşlar kurban satış yerlerini ziyaret etmeye başladı. Kurban kesmekle mükellef olanların aklına ''Kurban fiyatları ne kadar? 2021 kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?'' soruları geliyor.  İşte kurban fiyatları ile ilgili merak ettikleriniz.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR 2021?

Kurban Bayramı için az bir süre kalırken kurban satış yerlerinde ve kurban kesim alanlarında hareketlilik görülmeye başladı. Kurbanını erken almak isteyenler, kurbanlık bakamaya gelenler, kurban kesimi için randevu almak isteyenler derken  kurban satış yerlerinden kalabalık artmaya başladı. 

Kurban satış yerlerinde 600 kilo civarında büyükbaş hayvanların 24 bin TL, Küçükbaş kurbanlıkların ise 1800 TL ila 4 bin 500 TL arasında satılıyor. Marketler ve kurban pazarı dışında satılan kurban fiyatları 1900-2100 lira arasından değişiyor. Bu gibi yerlerden alınan kurbanlarda taksit imkanı bulunuyor.

Kurban Bayramı için kurban satış ve kesim hazırlarına bir ay önce başlayan kurbanlık sahipleri maliyetlerinin yükselmesinin kurban fiyatları yansıdığını belitti. 2021 kurbanlık fiyatları üreticilerin yem, barınma ve ulaşım maliyetlerinin artmasıyla birlikte kurbanlık fiyatları artış gösterdi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatları illere, ırkına ve canlı ağırlığa, büyükbaşta inek, düve, tosun, küçükbaşta ise koyun, koç, toklu ve keçi olmasına göre değiştiğini söyledi. Bayraktar yaptığı açıklamada fiyatların, geçen yıla oranla büyükbaşta yüzde 19,73; küçükbaşta ise yüzde 17,33 oranında artığını belirtti. Canlı büyükbaş bölgeden bölgeye değişirken ortalama büyükbaş 32-34 TL arasında değişiyor. Küçükbaşın canlı kilogramı ise 28-30 TL aralığında satılıyor.

Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık büyükbaş küçükbaş fiyatları ne kadar 2021?

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİNDE UYGULANACAK TEDBİRLER

Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken kurban ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar, ‘’Kurban satış yerlerinde tedbirler olacak mı? Kurban nerelerde kesilir? Kurban kesimi için tedbirler yayınlandı mı?’’ sorularını sormaya başladı. Kurban kesim yerlerinde artan kalabalık için koronavirüs tedbirleri alınacağı duyuruldu.

Kurban satış yerlerinde ve kesim yerlerinde bulaş riskini en aza düşürmek için birtakım tedbirler alındı. Tarım ve Orman Müdürlüklerine gönderilen kurban satış ve kesim yerleri tedbirleri afiş ve broşüler halinde dağıtılmaya başlandı. İşte kurban satış ve kesim yerlerinde alınacak tedbirler;

  • Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde giriş çıkışlar ayarlanacak,
  • Kurban kesim yerlerinde ve kurban satış yerlerinde maske takma zorunluluğu olacak,
  • Kurban pazarına ve kurban kesim yerlerine girişte ateş ölçümü yapılacak,
  • Belirli aralıklarla dezenfektan yerleştirilecek,
  • Kurban kesim yerleri ve kurban pazarları düzenli olarak dezenfekte edilecek,
  • Kalabalık alanlarda ihtiyaç olması durumunda tek kullanımlık çatal, bıçak ve bardak kullanılacak,
  • Hayvan kesim yerlerin de görev alacak olan kişilere salgın tedbirleri ile ilgili eğitim verilecek,
  • Toplu giriş yasaklanacak bekleme alanlarına yalnızca hayvan sahibi girebilecek,
  • Yoğunluk oluşmaması amacıyla kurban kesim işlemleri randevu ile yapılacak,
  • Kurban kesim yerlerinde bulunan kasaplara Covid-19 hakkında tedbir eğitimi verilecek,
  • Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan atık ile özellikle kist hidatik tehlikesine karşı karaciğerler ve akciğerler kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmeyecek,
  • Park, bahçe ve meydanlarda kısacası izin verilen kurban kesim yerleri dışında kurban kesim yapanlar cezalandırılacak,
  • Kurallara uymayan vatandaşlara 96 bin lira ceza verilecek,
  • Belediye ve köy muhtarlarınca tedbirlere uyulup uyulmadığı sürekli olarak kontrol edilecek.

Kurban satış yerlerine ve kurban kesim alanlarında uyulması gereken tedbirler broşürler ve afişlere basılarak ilgili yerlere asıldı ve vatandaşlara dağıtıldı.

 

Kurban fiyatları ne kadar? Canlı kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Küçükbaş, büyükbaş kurbanlıklar kaça satılıyor? sorularının cevabını derledik. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...