Tgrt Haber
09 Mart 2017 09:41

Küresel piyasalar ECB kararlarına odaklandı

Avrupa Merkez Bankası kararları ve sonrasında ECB Başkanı Draghi'nin açıklamaları bugün piyasaların odağında olacak.

Küresel piyasalar ECB kararlarına odaklandı
Küresel Piyasalar,

Küresel piyasalar dalgalı seyrini devam ettirirken, bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları ve sonrasında ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları takip edilecek.

ABD'de dün açıklanan özel sektör istihdam verisinin beklentileri aşmasının ardından dolar endeksi yükseliş eğilimini devam ettirerek 102 seviyesinin üzerine yerleşti. ABD 10 yıllık tahvil faizleri 20 Aralık 2016'dan bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 2,58'e kadar çıkarken, Dow Jones endeksi yüzde 0,33, S&P 500 endeksi yüzde 0,23 değer kaybetti, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,06 artış kaydetti.

Avrupa tarafında, dün Almanya'da açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentilerden iyi gelmesine karşın avro/dolar paritesi yüzde 0,26 gerileyerek 1,0540 seviyelerine inerken, DAX endeksi günü yatay tamamladı. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,11 yükseldi, İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,06 değer kaybetti.

Analistler, bugün ECB'nin faiz kararı ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin konuşmasının piyasaların odak noktasında olacağını belirterek, ECB'nin faizlerde değişiklik yapmasının beklenmediğini kaydetti. Piyasalarda son dönemde artan enflasyona rağmen ECB'nin bugünkü toplantısında varlık alım programında da herhangi bir değişiklik yapmasının beklenmediğini aktaran analistler, Draghi'nin konuşmasından, gelecek dönem para politikasına ilişkin ipuçlarının aranacağını söyledi.

Çin'de bugün açıklanan enflasyon verisinin yüzde 0,8 artış ile beklentilerin oldukça altında kalmasının ardından Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,8 değer kaybederken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,34 yükseldi.

Uluslararası piyasada diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanan dolara bağlı olarak dün dolar/TL, 3,75 seviyesine kadar yükseldi. BIST 100 endeksi ise yüzde 1,46 değer kaybederek günü 89.485 puandan tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...