Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Nisan 2017 15:12

Küresel ticaret yüzde 2.4 büyüyecek

WTO, küresel ticaretin bu yıl yüzde 2,4 oranında büyüyeceğini ancak ticareti kısıtlayacak olası tedbirlerin büyümeye engel olabileceğini bildirdi.

Küresel ticaret yüzde 2.4 büyüyecek
küresel ticaret,

Gelecek yılın büyüme tahmini ise daha önceki yüzde 1.8 ile 3.1 düzeyinden, yüzde 1.8 ile 3.6 aralığına revize edildi.

WTO Genel Direktörü Roberto Azevedo, düzenlediği basın toplantısında, "Genelde temkinli bir iyimserlik var ancak  ticaretteki büyüme kırılgan olmaya devam ediyor ve aşağı yönlü de ciddi riskler mevcut. Belirsizliğin büyük bölümü siyasi nedenlerden" dedi.

"Dünyanın  ticarete yeni engeller çıkarılmasına karşı direnmeye devam etmesi gerektiğini" söyleyen Azevedo, "Eğer politika yapıcıları içeride istihdam kaybını ithalatta ağır kısıtlamalarla çözmeye çalışırlarsa, ticaret büyümeyi destekleyemez, hatta ekonomik toparlanma için bir engel oluşturabilir" şeklinde konuştu.

2016'da büyüme yüzde 1,3 olmuştu

WTO, son beş yıldır ekonomik toparlanma için yaptığı ön büyüme tahminleri fazla iyimser çıktığı için, bu tahminleri revize etmek zorunda kalıyor.

Küresel ticaret 2016 yılında "alışılmadık ölçüde düşük" bir oran olarak görülen yüzde 1.3 büyüme gösterdi.  Bu oran finansal krizden bu yana görülen en yavaş büyüme hızı olarak, geçen Eylül ayında yapılan yüzde 1.7 tahmininin de gerisinde kaldı.

WTO'nun son analizine göre küresel ticaret 2018 yılında yüzde 2.1 ile yüzde 4.0 arasında büyüyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...