Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2015 09:52

Kuyumculardan çeyrek altın uyarısı

Ramazan ayının Haziran ayında olması nedeniyle düğünler bayram öncesi ve bayram sonrasına yoğunlaştı. Kuyumcular, düğünlerin en yoğun yaşanacağı yaz aylarında çeyrek altın sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Kuyumculardan çeyrek altın uyarısı
kuyumcular, çeyrek altın, altın, altın fiyatları, altın haberleri,

Seçimler ve Ramazan'ın Haziran ayı içerisinde olması sebebiyle ertelenen düğünler, özellikle bayram sonrasına sarkarken, bu yıl en yoğun düğün mevsiminin yaşanacağı tahmin ediliyor. Düğün deyince akla ilk gelen çeyrek altın ile ilgili neler olacağı konusunda açıklamalarda bulunan Uludağ Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülayan, “Düğünler ve sünnet düğünleri yaz aylarında yoğunlaşıyor. İnsanlar hediye olarak çeyrek altın, yarım altın, gram altın, lira, yarım gram altın gibi takılara yöneliyor.
Gelen müşterilerimize bütçelerine göre altınları satmaya çalışıyoruz. Tabii ki bilezik alımları daha da düştü. Eskiden 10 gram olan bilezik 30 lira olduğu zaman 300 lira gibi oluyordu. Şimdi 100 lira olduğu için bin lirayı geçiyor. Alım gücü düşük olduğu için insanlar düğünler için daha çok çeyrek ve gram altını tercih ediyor” dedi.
DÜĞÜNLERDE EN ÇOK ÇEYREK ALTIN TERCİH EDİLİYOR
Yaz aylarında en çok çeyrek altın, ardından gram altının tercih edildiğini ifade eden Gülayan, “Çeyrek altının düğünler için adı var. Her bütçeye de uygun. 160 lira civarında seyreden çeyrek altın, düğünlerde en çok takılan hediye arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan çeyrek altın sıkıntısı yine yaşanacak. Bu yaz düğünlerin en yoğun olacağı dönem. İnsanlar hediye olarak çeyrek altına yöneldikleri için piyasada çeyrek altın sıkıntısı mutlaka yaşanacak. İnsanların hediye çeyrek altınlarını şimdiden almalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
SEÇİMLER ALTIN FİYATLARINI BELİRLEYECEK
Altın fiyatlarının yüksek olduğunu ve daha da yükseleceğine dikkat çeken Hasan Gülayan, şunları kaydetti; “Dünyada hiçbir şey ucuzlamıyor. Altın daha da yükselir. İnsanlar düğünlerde altın takmayı çok yakından tanıdığı kişiler ise düşünüyor. Seçimden sonra altın fiyatlarının ne olacağı kesinleşir. Altın fiyatlarını seçim belirler. Altın, dolar, euro’daki seyir, seçimden sonra oluşacak tabloya göre değişebilir. Ancak şuanda fiyatlar normal”.
Altının her zaman en uygun yatırım aracı olduğuna vurgu yapan Gülayan, “Halkımız ne olursa olsun her zaman yatırım ve birikim olarak altını düşünsün. Altın paradan daha kıymetlidir. Altın dünyanın mihenk taşıdır. Altın dünyada önü kesilemeyecek bir maden ve yatırım aracı. Bankalar boş iş. Paranı harcarsın ama altını koyduktan sonra satmak zor gelir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...