Tgrt Haber
18 May 2022 00:10 - Güncelleme : 19 May 2022 00:18

Kuyumculardan yeni gram altın tahmini: Yeniden bin liranın üzerine çıkacak

Rusya'nın Ukrayna işgalinin neden olduğu altın fiyatlarındaki kontrolsüz hareketlilik devam ediyor. Ons altın da düşüş sürerken gram altın ise dolar kuru etkisiyle yükselişe geçti. Düğün sezonunun yaklaşması ile birlikte altına olan talebin artacağına dikkat çeken kuyumcular, gram altının yeniden bin liranın üzerine çıkacağı tahmininde bulundu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kuyumculardan yeni gram altın tahmini: Yeniden bin liranın üzerine çıkacak
altın,dolar

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcılar kadar vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor. Dolar fiyatlarının artmasıyla birlikte altın fiyatları da yükselişe geçerek bir ayın zirvesini gördü. Düğün sezonunun başlamasıyla vatandaşın talebinin arttığı gram altın için kuyumcularda önemli bir tahmin geldi.

DOLAR KURUNUN ETKİSİYLE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Gram altın iç piyasada dolar kuruna bağlı olarak yükselişinin sürdürüyor. Ons altında gerileme yaşanırken dolar kurunun artması nedeniyle gram altın son bir ayın zirvesi olan 931 liraya ulaştı. Geçtiğimiz ay 1920 dolar seviyelerinde bulunan ons altın 1812 dolar seviyelerine kadar geriledi. Ons altın da düşüş sürerken gram altın ise dolar kuru etkisiyle yükselişe geçti.

GRAM ALTIN BİN LİRANIN ÜSTÜNE YÜKSELECEK

Kapalıçarşı’da gram altın 931 liradan alıcı bulurken çeyrek altın 1520, tam altın 6 bin 75 liradan satılıyor.

19 MAYIS 2022 ALTIN FİYATLARI

Vatandaşların alım yönünde talebi olduğunu söyleyen Kapalıçarşı esnafı Tunahan Sarı şunları söyledi:

Vatandaşlar bu dönemde altın almak için geliyorlar. Satmak için gelenlerin sayısı çok az. Altın fiyatlarında iniş çıkışlar olsa da vatandaşlar güvenli bir liman olarak altın yatırımını tercih ediyor. Son dönemde altının ons fiyatı azaldı. FED’in faiz artırımı da altının ons fiyatının düşmesinde etkili oldu. Buna rağmen dolar kurunun yükseliş göstermesi nedeniyle gram altının fiyatı yükseldi. Gram altının daha önce gördüğü bin lira üzerine tekrar yükseleceğini düşünüyorum.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...