Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2021 17:01

Kuzey Akım 2 tamam! Yıl sonuna kadar faaliyete geçecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Kuzey Akım 2'nin inşaatının birkaç gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Kuzey Akım 2 tamam! Yıl sonuna kadar faaliyete geçecek
kuzey akım 2

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus doğalgazını Almanya’ya taşıyacak Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının yapımının birkaç gün içerisinde tamamlanacağını ve hattın işler duruma geleceğini söyledi.

Kuzey Akım 2 projesinin yürütücü firması Nord Stream 2 AG ise proje kapsamında görev yapan Fortuna Gemisi'nin son borunun kaynaklama işini Baltık Denizi'nde tamamladığını açıkladı.

Sonraki aşamada Almanya'dan gelecek boru hattı uzantısının Danimarka tarafından gelecek hatla birleştirileceği bilgisine yer verilen açıklamada, "Ardından, boru hattının bu yıl bitmeden faaliyete alınması hedefiyle gerekli çalışmalar yapılacak" ifadesine yer verildi.

KUZEY AKIM 2 PROJESİ

Toplam maliyeti yaklaşık 10 milyar euro olarak hesaplanan Kuzey Akım 2 projesiyle yılda 55 milyar metreküp Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi planlanıyor.

Ukrayna, Polonya ile Baltık ülkelerinin inşasına karşı çıktığı projenin ortakları arasında proje sahibi Gazprom'un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketler yer alıyor.

ABD ve Almanya, 22 Haziran'da aldıkları kararla, Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin tamamlanmasına izin verecek anlaşmaya varmışt

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...