Tgrt Haber
29 Mart 2019 10:08

"Lider Araştırmacılar Programı'na 30'u aşkın ülkeden başvuru aldık"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Lider Araştırmacılar Programı'na bugün itibarıyla 30'u aşkın ülkeden başvuru aldıklarını belirterek, "Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden 200’den fazla araştırmacı Türkiye’de araştırmalarını sürdürecek." dedi.

"Lider Araştırmacılar Programı'na 30'u aşkın ülkeden başvuru aldık"
mustafa varank,lider araştırmacılar programı

Bakan Varank açıklamalarından satır başları şöyle: 

Varank, Huawei-Bilişim Vadisi Akıllı Şehirler Araştırma Laboratuvarı  İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı açıklamada, Lider Araştırmacılar  Programı'na bugün itibarıyla 30'u aşkın ülkeden başvuru aldıklarını söyledi.

Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden 200’den fazla araştırmacının  araştırmalarını Türkiye’de sürdüreceğini dile getiren Varank, başvuru sayısında  ABD'nin birinci sırada yer aldığını, ABD'yi İngiltere ve Almanya'nın takip  ettiğini aktardı.

Varank, "2007'de Hükümetler Arası İklim Değişikliği" panelinde yer  alıp, ekipçe Nobel Barış Ödülü'nü almış bir profesörün de programa başvurduğunu  kaydederek, "Bilimin öncüleri, Türkiye'de bilim yapmaya 'evet' dedi. Dünyanın en  iyi araştırmacıları ülkemize taşınmaya karar verdi." diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...