Tgrt Haber
08 Aralık 2014 09:22

LPG'de maliyeti düşürmek için deodorant kullanıyorlar

Denetim yetersizliğinden şikayet eden bayiler LPG'de maliyeti düşürmek için ÖTV'siz deodorant gazı kullanıldığını söyledi.

LPG'de maliyeti düşürmek için deodorant kullanıyorlar
lpg, lpg maliyet, ötv, deodorant,

Petrol Bayileri ve Petrol Ürünleri Tüketicileri Derneği (PETBAYDER) adı altında birleşen bayiler, akaryakıt ürünlerindeki hileleri tek tek anlattı. Denetimlerin yetersizliğinden şikayet eden bayiler, LPG'de ÖTV'siz deodorant gazı kullanıldığını, dağdaki çobanlara akaryakıt lisansı verildiğini söylediler. PETBAYDER Başkanı Fatma Yarar, şehirlerarası yollarda Tüpraş rafineri çıkışının altında fiyatlarla akaryakıt satıldığını belirtirken, Maliye ve Sanayi bakanlıklarıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK ) daha sık kontrol yapması gerektiğini bildirdi. Kaçak akaryakıta verilen cezaların pratikte uygulanamadığını belirten Yarar, "Dağıtım şirketi dağdaki çobanın üzerine şirket kaydını yapıyor. Bu sayede, kaçakçılık yapanların elinde 10 farklı bayilik ruhsatı bulunuyor. 800 bin lira kaçakçılık veya marker cezası alınca lisansını iptal ederek bir diğeri ile yoluna devam ediyor. Ruhsat sahibi görünen çoban da adresinde bulunamıyor" dedi.
MALİYETİ DÜŞÜRMEK İÇİN
Yarar, petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte vatandaşın farklı yöntemlerle dolandırıldığını kaydetti. Hileli karışımlarla LPG'nin fiyatının ucuzlatıldığına dikkat çeken Yarar, "Deodorantlarda kullanılan aerosol gazındaki ÖTV daha düşük olduğu için LPG'ye katılıyor, böylece fiyat ucuza geliyor. Deodorantta kullanılan gaz daha hızlı yandığı için normalde 10 liralık LPG ile alınması gereken mesafe 12 liralık LPG ile ancak alınabiliyor. İmalatçılar tarafından aerosol üretiminde kullanılan LPG'ye ÖTV uygulanmıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...