Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Şubat 2018 17:57

Makine alımlarında iki yıl boyunca KDV yok

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2018 ve 2019 yıllarında makine ve teçhizat alımlarında KDV almamayı hedeflediklerini söyledi.

Makine alımlarında iki yıl boyunca KDV yok
makine,

Sanayi üretiminde katma değeri ve ileri teknoloji ürünlerin artırmak üzere başlatılan 'Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı'nın  birincisinin düzenlendiği İzmir’de konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, makine sektörünün üretim ve istihdam büyüklüğünün sanayileşmenin temel göstergelerinin başında geldiğini hatırlatarak sektördeki gelişmeleri anlattı:
 
"Yerlileştirme Yüksek Kurulu, sanayinin ithalata bağımlığını azaltacak ve rekabet gücümüzü artıracak programları hayata geçirecektir. Bu kurul, yerli ve milli sanayimize bakışımızın, en somut ifadesidir. Ayrıca Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'ın da açıkladığı gibi 'makine yatırımlarında KDV muafiyetine' hazırlanıyoruz. 2018 ve 2019 yıllarında, makine ve teçhizat alımlarında, KDV almamayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi şu anda ancak teşvik belgesi alan yatırımlarda KDV istisnası uygulanıyor. Yeni düzenlemede inşallah her türlü yatırımda makine ve teçhizat alımını kolaylaştırmış olacağız. Bilim Merkezi, Teknoloji Üssü, İleri Sanayi Ülkesi Türkiye hedefine hep birlikte yürüyeceğiz.”
 
“Makine varsa, üretim ve katma değer vardır. Dengeli ve istikrarlı bir ekonomi için güçlü bir makine sanayinin varlığı şarttır” diyen Özlü sözlerine şöyle devam etti:
 
“Makine sektörünün üretim ve istihdam büyüklüğü, sanayileşmenin temel göstergelerinin başında gelmektedir. 2017 yılının son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi büyümesi yüzde 8,7 olarak gerçekleşmiştir. Memnuniyetle belirtmek isterim ki 2017 yılındaki rekor büyümemizde sanayinin önemli katkısı olmuştur. Sanayi öncülüğünde büyümek, sağlıklı bir ekonominin, en net göstergesidir" ifadelerini kullandı.”
 
"BAKANLAR KURULU’NA SUNACAĞIZ"
 
Bakan Özlü, makine ve teçhizat ile ilgili konuları ele alıp, bu konuları hükümet programı yapmak için bakanlar kuruluna sunacaklarını söyledi. Düzenlenen zirvelerin devam edeceğini de aktaran Özlü, odaklanılan 10 sektörde sorunların tartışılıp hükümete anlatılacağını ve hükümetin desteğini sanayini gelişmesi için arkalarına alacaklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...