Tgrt Haber
02 Ağustos 2016 08:38

Mega projeler peş peşe açılacak

Darbe girişimini önleyen Türkiye, kalkışmaya en güzel cevabı meydanlarda halkın tepkisinin ardından dev açılışlarla verecek.

Mega projeler peş peşe açılacak
proje,darbe,

Dev projelerde darbeye rağmen adım adım mutlu sona yaklaşılıyor. Avrupa ve Asya’yı havadan üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasına 26 gün kaldı. Sona yaklaşan diğer bazı yatırımlar ise şöyle:

∂ Asrı projesi Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta hizmet vermeye başlayacak. Projenin toplam yatırım bedeli 1.2 milyar dolar. Projenin uzunluğu 14.6 km. Denizin 106 metre altında inşa edildi. 2.4 km’si denizin altından geçiyor.
∂ Yıl sonunda hizmete alınması beklenen bir başka yatırım ise Demir İpek Yolu olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi.  Tarihi ipek yolunu canlandırması beklenen proje Türkiye ile Orta Asya Türk Cumhuriyetleri arasındaki kesintisiz demiryolu bağlantısı sağlanacak.
∂ Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi ile Keçiören arasında yapımı devam eden 9.2 km’lik Keçiören metrosu yıl sonunda açılacak. Sinyal sistemi ve elektro mekanik işleri yapılıyor.
∂ Ankara’yı, yüksek hızlı tren (YHT) hatlarının merkezi olacak. Ankara YHT Garı için de geri sayım sürüyor.
∂ 12.6 kilometrelik Ovit Tüneli, 7.2 kilometrelik Tırık ve 3.2 kilometrelik Kavak tünelleri bölgeleri birbirine bağlayacak. Bu yıl ve 2017’de hizmete girecek tünellerle Türkiye'nin toplam tünel yolunun 400 kilometreyi aşacağı belirtildi.
∂ Savunma sanayindeki önemli projeler için de gün sayılıyor. Modern Tank Projesi (ALTAY) kapsamında halen PV1 ve PV2 prototip üretimleri tamamlandı. Kabul testlerinin Ekim ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Tank, 2017'den itibaren TSK’nın kullanımında olacak.
∂ Yıl sonunda fırlatılması planlanan Göktürk-1, hassas görüntüler sağlayacak. Çevre ülkelerde yaşanan gelişmeler, terörle mücadele başta olmak üzere istihbarat gereken alanlarda bu uydu hayati işlev görecek.
∂ Rusya ile ilişkilerin normalleşme yoluna girmesiyle birlikte önemli projelerin de hız kazanması bekleniyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 9 Ağustos’ta yapacağı Rusya ziyareti büyük önem taşıyor. Ziyaretle birlikte Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışmaların hızlanması, Türk Akımı Projesi’yle ilgili değerlendirmeler yapılması bekleniyor.
∂ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da büyük önem verdiği “Şehir Hastaneleri Projesi”nde ilk açılışa günler kaldı. Türkiye’nin ilk entegre şehir hastanesi olacak Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışı ağustos veya eylül ayında yapılacak.
∂ Sakarya'nın Karasu ilçesinde 21 yıl önce yapımına başlanan Karasu Limanı’nın da hızla tamamlanması planlanıyor. Yıl sonuna kadar çalışmalar bitirilebilirse, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Rusya'dan gelen yük Akdeniz Limanı'na tren yoluyla ulaştırılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...