Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Şubat 2016 22:21

Mehmet Şimşek, 'IMF'ye el açan komşularımız var'

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Şu anda yer altı zenginliklerine rağmen IMF'ye el açan komşularımız var. Bunların sayıları artacak" dedi.

Mehmet Şimşek, 'IMF'ye el açan komşularımız var'
mehmet şimşek,

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen "7. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık" (GAP TARIM) ile "12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj" (GAP FOOD) fuarlarının açılışında konuştu.

Tarımda bilgi ve teknoloji daha fazla kullanılarak, tüm insanlığın ihtiyacını karşılama noktasında çaba içerisine girilmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, "Maalesef ülkemizde tarım sektörünün verimliliği son derece düşük. O nedenle bu fuar çok önemli. Çünkü verimliliği artırmanın yolu bilgi ve teknolojidir" diye konuştu.

İsrail'in coğrafi olarak çok küçük bir ülke olmasına rağmen, tarımsal ihracatının çok ciddi boyutlarda olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Bu ülkede doğru düzgün arazi yok. O yüzden bizim de bilgiye, insana öncelik vermemiz gerekiyor. Yer altı kaynakları belirleyici değildir. Bakın şu anda yer altı zenginliklerine rağmen IMF'ye el açan komşularımız var. Bunların sayıları artacak. Çünkü ne parayı yönetiyorlar, ne de başka bir şey... O yüzden bizim yer altı zenginliklerimizin olmaması belki de bir şanstır. Olmaması sorun değildir. Tüm mesele bizim önceliklerimizi doğru saptayıp, var olan imkanları doğru yere kanalize etmemizdir" diye konuştu.

Gaziantep ve yöresinin tarım ve hayvancılıkta belirli bir tecrübe ve birikime ulaştığını vurgulayan Şimşek, üreticilerin Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek, çalışmalarını çeşitlendirmesini önerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...