Tgrt Haber
01 Temmuz 2014 18:19

Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası için önemli tavsiye

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası'nı tartışmayalım. Ne faydası var ne de anlamlı. Merkez Bankası'nın bu şekilde özerkliğine devam etmesi lazım" dedi.

Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası için önemli tavsiye
maliye bakanı,mehmet şimşek,merkez bankası,özerkliğini korumalı,

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nı tartışmamak gerektiğini belirtti; Merkez Bankası'nın bağımsızlığının en önemli reformlardan birisi olduğunu kaydetti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen "Torba Yasa" tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını ve eleştirilerini yanıtladı.  Şimşek'in gündeminde Merkez Bankası ve son dönemdeki faiz indrimleri tartışmaları vardı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası'nı tartışmayalım. Ne faydası var ne de anlamlı. Merkez Bankası'nın bu şekilde özerkliğine devam etmesi lazım" dedi. Şimşek, merkez bankası'nın bağımsızlığının, cumhuriyet tarihinde yapılan en önemli reformlardan birisi olduğunu kaydetti. Merkez Bankası'na ilişkin dönem dönem Fransa'da da tartışmalar yaşandığını belirten Şimşek, Fransa Cumhurbaşkanı'nın da Avrupa Merkez Bankası hakkında söylediği çok ağır eleştirileri çıkartabileceğini söyledi.
Şimşek: 67 milyar TL'nin içinde feri ve cezalar bulunmuyor
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Usul Kanunu kapsamına giren yaklaşık 67 milyar liralık alacağın içinde feri ve cezaların bulunmadığını bildirdi. Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Soma'daki facianın ardından madencilere yönelik düzenlemeler ve kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını da içeren "torba kanun" tasarısı görüşmelerinin sonrasında AA muhabirinin sorusunu yanıtladı. Komisyonda ifade ettiği vergi alacağının içeriğinin sorulması üzerine Şimşek, Vergi Usul Kanunu kapsamına giren yaklaşık 67 milyar lira alacağın bulunduğunu ancak bu rakamın feri ve cezaları kapsamadığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...