Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2022 13:10 - Güncelleme : 03 May 2022 13:16

Memur, emekli maaşları ve ikramiyelere zam! 3600 ek gösterge bu ay meclise giriyor

Öğretmenlerin yanı sıra polis, hemşire ve din görevlilerine de verilmesi planlanan 3600 ek göstergede sona gelindi. Çalışmaları bu ay tamamlanacak göstergenin yasalaşması halinde memur maaşları, emekli maaşları ve emekli olurken alınan ikramiyeler artış gösterecek.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: TRT Haber
3600 ek gösterge, memur maaşlarının yanı sıra emekli maaşları ile emekli olunurken alınan ikramiyeyi de etkileyecek.
3600 ek gösterge, memur maaşlarının yanı sıra emekli maaşları ile emekli olunurken alınan ikramiyeyi de etkileyecek.

3600 ek gösterge artışında geri sayım başladı. Meslek kanunu ile şimdiye dek öğretmenlere verilen ek göstergenin polis, hemşire ve din görevlilerine de verilmesi için yapılacak son toplantının ardından düzenleme meclise sevk edilecek. Ek göstergenin yükselmesiyle maaş, emekli aylıkları ve ikramiyelerde artış olacak.

BAŞKA HANGİ MESLEKLER OLACAK?

Ek gösterge artışıyla ilgili düzenleme için geri sayım başladı. Memur ve memur emeklisinin gözü bu düzenlemede olacak. Son toplantının ardından düzenlemeye nihai şekli verilecek. 3600 ek gösterge, şimdiye dek meslek kanunuyla öğretmenlere verilirken yeni düzenlemeyle polis, hemşire ve din görevlileri de bu hakka sahip olacak. Başka hangi grupların kapsama dahil edileceği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

SON TOPLANTI 10 MAYIS’TA

Düzenleme ilişkin bugüne kadar 2 toplantı gerçekleştirildi. Son toplantının ise 10 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. Ardından taslak, teklif haline getirilerek Meclis'e sevk edilecek. Bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.

Kamu çalışanları için ek göstergenin yükselmesi 3 farklı ödeme türünü etkileyecek. 3600 ek gösterge alacak memurların maaşları, emekli aylıkları ile emekli olurken aldıkları ikramiyelerde artış olacak.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...