Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Haziran 2022 10:10 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 10:19

Memur ve emekli maaşı temmuz zammı 2022 ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı ne zaman hesaplara yatacak?

Memur ve emekli maaşı temmuz zammı ile son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilere temmuz ayında zam yapılacak. Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği temmuz zammı sonrasında zamlı maaşların ne kadar olacağı merak edilirken "Memur ve emekli maaşı temmuz zammı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı ne zaman hesaplara yatacak? 2022 En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?" soruları için araştırmalar hız kazandı. İşte temmuz zammı sonrasında emekli ve memur maaşı ödeme tarihi...

Memur ve emekli maaşı temmuz zammı 2022 ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı ne zaman hesaplara yatacak?
memur,emekli,temmuz zammı

2022 memur ve emekli maaşı temmuz zammı milyonların gündeminde. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı için kesin rakamlar TÜİK tarafından 5 Temmuzda netleşecek. Enflasyon farkına göre belirlenecek olan zam oranları için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sevindiren açıklamalarda bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaşlarının hesaplara yatırılacağı tarihi açıkladı. Peki Memur ve emekli maaşı temmuz zammı 2022 ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı ne zaman hesaplara yatacak? İşte memur ve emekli temmuz zammına dair tüm detaylar...

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temmuz ayında memur ve emeklilere yapılacak olan zam oranı milyonların gündeminde. Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte temmuz ayı memur ve emekli maaşı zam oranı da gündem oldu.

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan zamlı memur maaşlarının bayram öncesi hesaplara yatacağını duyurdu. Söz konusu memur ve emekli maaşlarına ilişkin son dakika açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı halde ödenecek." dedi. 

Memur ve emekli maaşı temmuz zammı 2022 ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı ne zaman hesaplara yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Haziran'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan " Ayrıca memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı halde ödenecek." dedi.

Memur ve emekli maaşlarına ilişkin kesin zam oranı rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. 5 Temmuz'da haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verileri ile temmuz zam oranı netleşecek.

Emekliler ve kamu çalışanları yılda iki kez zam alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında yapılan bu zamların belirleyicisi ise enflasyon oranları oluyor. Memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında enflasyon oranına göre zam yapılacak. SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ve memur zammı haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belirlenecek.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam oranlarına ilişkin net oranlar henüz belli olmadı. Zam oranları için emekli ve memurun gözü 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamında. Merkez Bankası, haziran ayı enflasyon beklentisinin 3.75 olduğunu açıkladı.

TÜİK'in açıklayacağı temmuz ayı enflasyon verisine göre emekli ve memura maaşlara zam yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, maaşlarında yüzde 40'a yakın artış olacağının sinyalini verdi.

2022 temmuz zammı için açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Altı aylık dönemde enflasyonun yüzde 7.5'i aşması durumunda temmuzdan geçerli olmak üzere aylık ve ücretlere enflasyon farkı yansıtılacak" dedi. 

Söz konusu zam oranına ilişkin yüzde 40'lık zam gerçekleşirse en düşük memur emeklisi ve işçi emeklisi maaşında bin liranın üstünde artış sağlanacak. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme şartları gereği ekstra yüzde 7'lik zamları da söz konusu oldu.

Memur ve emekli maaşı temmuz zammı 2022 ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı ne zaman hesaplara yatacak?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya beklenilen zam ile ilgili, “2022 yılının birinci altı aylık döneminde en düşük memur maaşımız 6 bin 429 lira idi yüzde 40'lık zammı koyduğumuzda 2 bin 571 lira bir fark getirme suretiyle en düşük memur maaşımız ise 9 bin liraya yükselmiş olacak.

En düşük memur emeklisi maaşımız ise 2022 yılının birinci altı aylık döneminde 4 bin 289 lira iken bin 715 lira bir artışla 6 bin 4 liraya yükselmiş olacak.

Bin 316 lira bir fark almak suretiyle en düşük işçi emeklimiz 2000 yılı öncesi 4 bin 608 liraya yükselmiş olacak.

Bağkurlularımızınsa en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira gelecek olan yüzde 40'lık zamla birlikte bu rakam bin lira ilaveyle 3 bin 500 liraya yükselmiş olacak." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

Emekliler ve kamu çalışanları ücret ve aylıklarına temmuz ayında yılın ikinci zammını alacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati söz konusu memur ve emekli maaşlarıyla ilgili detayları açıkladı. Bakan Nebati, "Ocak ayı enflasyon farkı dâhil yüzde 30.95 oranında artış yapılmış olup temmuz ayından geçerli olmak üzere de yüzde 7 oranında artış yapılacak. Altı aylık dönemde enflasyonun yüzde 7.5'i aşması durumunda temmuzdan geçerli olmak üzere aylık ve ücretlere enflasyon farkı yansıtılacak" dedi.

YÜZDE 41,67 ARTIŞ ORANI!

Sabah'ta yer alan habere göre, emekli ve memur için ocak ayında yapılan yasal düzenleme ile ek zam imkânı tanındı. Bu kapsamda taban emekli aylığı 2500 liraya çıkarılırken, memur ve emeklilerine toplu sözleşmede yüzde 5 olan zam oranları enflasyon farkı hariç 2.5 puan artırılarak yüzde 7.5 yapıldı ve enflasyon farkıyla beraber oran yüzde 30.95 oldu. Temmuz ayında yapılacak değerlendirmeye göre yüzde 7 olan toplu sözleşme zam oranının artırılması gündeme gelebilecek. Memur ve emeklilerine 2.5 puanlık bir artış daha yapılması durumunda zam oranı yüzde 41.67 olarak güncellenecek. SSK-BAĞ-KUR emeklileri için taban aylık da yükseltilecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

  • 5 aylık enflasyona göre: 8.688,20 TL
  • 6 aylık enflasyon tahminine göre: 8.947,24 TL

 

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

  • 5 aylık enflasyona göre: 5.796,15 TL
  • 6 aylık enflasyon tahminine göre: 5.969,00 TL

 

EN DÜŞÜK SSK EMEKLİSİ AYLIĞI (2000 Öncesi) NE KADAR OLACAK?

  • 5 aylık enflasyona göre: 4.465,27 TL
  • 6 aylık enflasyon tahminine göre: 4.597,94 TL

 

İŞTE BAKAN NUREDDİN NEBATİ'NİN MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Memur ve emekliler için beklenen müjdeyi veren Bakan Nebati, temmuz zammına ilişkin açıklamalarında; "Ocak ayı enflasyon farkı dâhil yüzde 30.95 oranında artış yapılmış olup temmuz ayından geçerli olmak üzere de yüzde 7 oranında artış yapılacak. Altı aylık dönemde enflasyonun yüzde 7.5'i aşması durumunda temmuzdan geçerli olmak üzere aylık ve ücretlere enflasyon farkı yansıtılacak. Ocak ayı itibariyle asgari geçim indirimi uygulamasına son verildi. Asgari ücretin aylık gelir vergisi matrahı ile damga vergisi matrahı tutarı kadar kısmı ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde istisna tutularak asgari ücretten gelir ve damga vergisi kesintisi kaldırıldı ve bu uygulama tüm ücret geliri elde edenlere yayınlaştırıldı. Böylece kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde söz konusu zamların haricinde vergi istisnasına bağlı olarak da ayrıca artış meydana geldi. Ülkemizin kalkınması ve bölgesel gelişmişlik farklarının en aza indirilmesi amacıyla, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi, Su ve Kanalizasyon Altyapı Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Kurumlar Vergisi İndirimi, SGK Primi, İşveren Hissesi Desteği, Arazi Tahsisi, Faiz Oranı Desteği, SGK Prim Desteği, KGF desteği. Gelir Vergisi Stopajı Desteği vb. bölgesel projeler yürütülmekte ve teşvikler sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...