Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ocak 2022 10:22

Memur ve emekli zamları yüzde kaç? 2022 memur ve emekli maaşları ne kadar? Gözler, kabine toplantısında! | Son dakika

Emekli ve memur maaşlarına zam ile ilgili son dakika açıklamaları merakla bekleniyor! Ülkemizdeki yaklaşık 13 milyon emekliyi ve 4 milyondan fazla memuru ilgilendiren memur ve emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı gündemde yer alırken; SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları, memurların toplu sözleşme ikramiyesine ilişkin gelişmeleri ve enflasyon oranları bugün belli olacak! Gözler, Kabine Toplantısında; zam gelişmeleri haberimizde...

Memur ve emekli zamları yüzde kaç? 2022 memur ve emekli maaşları ne kadar? Gözler, kabine toplantısında! | Son dakika
memur zammı,emekli zammı,2022 memur maaşı,2022 emekli maaşı,zam,enflasyon

Aralık ayı enflasyon oranının belli olmasının ardından gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlara çevrildi. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan zam gelişmeleri; emeklilerin ve memurların maaşlarını nasıl etkiledi? 2022 emekli zammı yüzde kaç oldu? Memur maaşına kadar zam yapıldı? Emekli ve memur zammı açıklandı mı, 2022 emekli ve memur maaşı ne kadar oldu? İşte, emekli ve memur maaş zamlarında son dakika gelişmeleri...

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI YÜZDE KAÇ? | 2022 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI 

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere ilişkin düzenlemeler hakkında şöyle bilgi verdi:

Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz, buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir alt sınır belirledik. Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Böylece aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Temmuz ayında hem memurlarımızın hem emeklilerimizin maaşlarına yapılacak yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olarak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecektir.


Memur ve memur emeklilerinin, toplu sözleşmede aldıkları zam oranı 6 aylık enflasyonun altında kalırsa; ortaya çıkan fark kadar enflasyon farkı ödenir ve zamlar, bu verilere göre belli olur. TÜİK'in rakamlarına göre, Temmuz ayından Kasım ayının sonuna kadar geçen 5 aylık sürede tüketici fiyatları endeksi kümülatif olarak yüzde 7,47 oranından artarken; bugün belli olan enflasyon oranlarının ardından gözler memur ve emekli maaşlarına döndü. Maaş zamlarının net olarak ortaya çıkması için Aralık ayının aylık TÜFE oranının da açıklanması beklenirken; sıra şimdi de kabine toplantısına çevrildi. 

Memur ve emekli zamları yüzde kaç? 2022 memur ve emekli maaşları ne kadar? Gözler, kabine toplantısında! | Son dakika

ARALIK ENFLASYON ORANI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMINI NASIL ETKİLEYECEK?

Kasım ayında enflasyon oranı, TÜİK verilerine göre yüzde 3.51 artış gösterirken; yıllık bazda enflasyon oranı ise yüzde 21.31 olarak açıklandı. Aralık ayı enflasyonu ile 6 aylık enflasyon belli olacak. Rakamların netleşmesiyle milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı belli olması bekleniyor. Yapılacak toplantının ardından, açıklanan enflasyon oranı ile birlikte, emeklilerin ve memurların zamlı maaşları netlik kazanacak. 

Memur ve emekli zamları yüzde kaç? 2022 memur ve emekli maaşları ne kadar? Gözler, kabine toplantısında! | Son dakika

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NDAN MEMUR VE EMEKİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Memur ve emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam için enflasyon oranlarının belli olmasının ardından geri sayım başladı. Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yapılması planlanan olağan zam için şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi. Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez.

Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...