Tgrt Haber
21 Ağustos 2021 07:49

Memur ve emekliler yeni teklife kilitlendi

Hükümetin 2022 yılı için sunduğu zam teklifinin yetersiz olduğunu düşünen yaklaşık 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisi yeni zam teklifini bekliyor.

Memur ve emekliler yeni teklife kilitlendi
memur,emekli,zam,emekli maaşı,memur maaşı

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin, 2022 ve 2023’teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, 2 Ağustos’ta başlayan süreç devam ediyor.

SENDİKALAR YENİ TEKLİF BEKLİYOR

Hükûmetin 2022’nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifini yetersiz bulan memur sendikaları, yeni teklif bekliyor.

Görüşmelerin geride kalan bölümünde kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren ve 11 hizmet koluna ilişkin taleplerin müzakeresi tamamlanırken, maaş ve aylıklara yapılacak zamma odaklanıldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul; ortak taleplerinin taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere, iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artış olduğunu hatırlattı.

YARIN SON GÜN

Hükûmetin 2022 için sunduğu zam teklifinin, talep ettiklerinin yarısı düzeyinde olduğunu ve seyyanen zammı içermediğini belirten Tonbul “Enflasyon, döviz kuru ve kamu çalışanlarının alım gücü göz önünde bulundurulduğunda taleplerimiz oldukça mantıklı ve makul. Yasal müzakere süresi 22 Ağustos’ta (yarın) sona eriyor. Biz bu sözleşmenin uzlaşılarak masada imzalanmasını istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...