Tgrt Haber
06 Aralık 2021 23:10

Memur ve emeklilerden sonra asgari ücretlilere de müjde

Memur ve emeklilere yüzde 30-35 arasında zam yapılacağının açıklanmasının ardından AK Parti'nin 2 numaralı ismi Numan Kurtulmuş'tan asgari ücretlilere de müjde geldi. Ekonomide önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten ve üretime ağırlık vereceklerini söyleyen Kurtulmuş, Türkiye'nin savunma sanayindeki yatırımlarına dikkat çekip "Böyle giderse yakın bir tarihte kendi milli uçak motorumuzu yapıp dünya ile rekabet edeceğiz" dedi.

Memur ve emeklilerden sonra asgari ücretlilere de müjde
numan kurtulmuş,emekli,memur,asgari ücret

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Dünyada 7 ülkede nükleer silah var, yalnızca 5 ülke uçak motoru yapabiliyor. Türkiye böyle giderse yakın bir tarihte kendi milli uçak motorunu yapacak ve dünya ile rekabet edecek." dedi.

Numan Kurtulmuş'un konuşmalarından satır başları şöyle:

"Bütçeler hükümetten hesap sorma yeridir doğru. Ama aynı zamanda bütçeler Türkiye'nin yarınının değerlendirildiği, bugününde almamız gereken derslerin çıkarıldığı ortamlardır. Onun için, bu ölçekte bütçe müzakerelerini görüyoruz. 

Dünyanın birçok mazlum ve mağdur milletler Türkiye'nin gözünün içine bakıyor. Koronavirüs salgınında sağlık sistemlerinin çökmesi ve aşıya erişimde dünyanın büyük ülkelerinin bile çöktüğünü hepimiz iyi biliyoruz. Pandemi şartlarının üzerinde Türkiye, üzerine düşeni maksimum şekilde yapmaya çalıştı. 

"S-400 VE F-35 TARTIŞMALARININ ARKASINDAKİ GERÇEK..."

Türkiye'nin her alanda güçlü olması sadece politik bir seçenek değil, içinde bulunduğumuz coğrafyanın bizi mecbur bıraktığı bir zorunluluktur. Türkiye'yi ilgilendiren meselelerin hiçbiri yalnızca Türkiye'yi, elinde bulundurduğu imkanları eleştirmek için değildir. Örneğin hemen burnumuzun dibindeki adaların silahlandırılması ya da S400 tartışmalarının sürekli gündemde tutulması ya da F35 tartışmaları üzerinden Türkiye'nin hizaya sokulma çabalarının arkasındaki gerçek şudur; çünkü bu emperyalist güçler biliyorlar ki Türkiye bu yürüyüşünü devam ettirirse birkaç yıl içinde milli savunma sistemini, hava savunma sistemini kuracak, yerli ve milli motorunu da üretecektir. Onun için bu zorunluluğu partiler üstü bir hedef olarak ortaya koymak zorundayız.

"YAKINDA KENDİ MİLLİ UÇAK MOTORUMUZU YAPACAĞIZ"

Türkiye'nin, mutlaka bu atmosferde, bu coğrafyada güçlü ve büyük bir ülke haline gelmesi lazım. Türkiye, küresel pazarların satış merkezi olan bir ülke asla olmayacak. Milli alanlardaki bütün üretimlerimizi gerçekleştireceğiz. Dünyada 7 ülkede nükleer silah var, yalnızca 5 ülke uçak motoru yapabiliyor. Türkiye böyle giderse yakın bir tarihte kendi milli uçak motorunu yapacak ve dünya ile rekabet edecek. Bunu söyleyince F35 dayatmasını yapanların rahatsız olduğunu biliyorum. Bunu söyleyince S400'ler meselesinden tartışma çıkaranların da rahatsız olduğunu biliyorum. Güçlü ve büyük Türkiye istikametinde yolumuza devam edeceğiz.

Memur ve emeklilerden sonra asgari ücretlilere de müjde
Numan Kurtulmuş'tan asgari ücretlileri umutlandıran açıklamalar

"TÜRKİYE İTHALAT CENNETİ OLMUŞTU"

2013'te ne oldu? Türkiye ekonomisi yüzde 4,5'lik faiz oranına ulaştı. Faiz oranlarının bu kadar düşmesine paralel olarak Türkiye'nin 50 yıldır sırtında duran IMF yükünü kenara koyarak Türkiye yoluna devam etti. Bu çerçevede yüksek faiz düşük kur politikalarıyla Türkiye maalesef ithalat cenneti haline getirildi. Türkiye'nin ticaretinin merkezi olan Mahmutpaşa'da birtakım yabancı ülkelerin daha kalitesiz malları satılırdı. 

Karadeniz'de niye doğal gazla uğraşıyorsunuz daha ucuzunu dünya piyasasından bulursunuz diyorlar. Be kardeşim hala mı akıllanmadın? Elden gelen öğün olmaz, o da her vakit bulunmaz. Adamlar Doğu Akdeniz'de şunu yapmayacaksınız diyecekler, siz kim oluyorsunuz diyeceksiniz? Kapalı Maraş'ı açmayın diyecekler, siz onu açacaksınız. 

"ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONU DÜŞÜRMEK"

Çok yakın bir tarihte Türkiye kendi uçak motorunu yapacak ve dünyayla rekabet edecek. Bunu söyleyince S-400'ler meselesinden tartışma çıkaranlar rahatsız oluyor. Güçlü Türkiye yolunda ilerleyeceğiz. Vatandaşlarımızın bu zorlu süreçlerde nelerden etkilendiğini çok iyi biliyoruz ama önceliğimiz enflasyonu düşürmek, bütçe ve cari açığını düşürmek olarak yola devam ederken vatandaşlarımızın artan fiyatlar altında ezilmemesi için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. 

MEMUR VE EMEKLİNİN ZAM ORANI

Biz burada tartışmalar yaparken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız toplumumuzun bütün kesimlerinin beklediği konularda önemli kararları kamuoyuyla paylaştı. Tüm memur ve emeklilerin maaşlarını yüzde 30-35 seviyelerinde artırma kararı aldık. Ayrıca sadece doktorlara değil, sağlık çalışanlarımızı da ekleyerek yolumuza devam ediyoruz. 

50'den az kişi çalıştıran kobilerimizi kişi başına 100 bin liraya yaklaşan destek vererek daha güçlü hale getireceğiz.

ASGARİ ÜCRETLİLERE MÜJDE

Memura verilen zamma ilave olarak Türkiye’de şu anda devam eden asgari ücret görüşmelerinin sonunda, bu anlamda milletimizin asgari ücretlerini de hakkaniyet seviyesinde bir asgari ücret olarak belirleyecek ve kamuoyuyla paylaşacağız.

"KILIÇDAROĞLU'NU CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA YAKIN GÖRDÜM"

Kılıçdaroğlu'nun bu yılki konuşmasında Cumhurbaşkanlığı adaylığına biraz daha fazla yakın olduğunu gördüm ama burada bu isimlendirmeyi yapmak haddimize değil, bize düşmez. Muhalefet partilerinin değerli temsilcilerinin sözleri ortada; hepsini takdirle saygıyla dinledik. Hiçbir şekilde bir şey söylemem ama 'hemen seçim', 'istifa' diyenler oldu. İstifa ve erken seçim meselesi tamam da önce karşımızdaki ittifakın, önce nasıl bir sistem öngördüğünü ve bu sistemi hangi cumhurbaşkanı adayıyla yerine getireceklerini de herhalde topluma söylemek gibi bir sorumlulukları var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...