Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Haziran 2021 10:24

Memur ve emekliye yüzde 6,39 zam kesinleşti

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. Mayısla birlikte 2021'in 5 aylık enflasyon ortalaması yüzde 6,39 oldu. Haziran ayında veriler eksi gelmezse memur emeklilerinin en az yüzde 6,39’luk zam alacağı kesinleşti.

Memur ve emekliye yüzde 6,39 zam kesinleşti
memur zammı,memur emekli zammı,ekonomi,enflasyon

Her yıl ocak ve temmuz ayları olmak üzere milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yılda 2 kere zam yapılıyor.  Memur ve memur emeklilerinin zam oranı yasaya göre 2 yılda bir belirleniyor. Altı aylık enflasyon oranı belirlenen rakamları aştığı takdirde ise aradaki fark da zam oranına yansıtılıyor. Direkt enflasyona endeksli olan Bağkur ve SSK emeklisinin zam oranı ise son 6 aylık enflasyon oranına göre belirleniyor.

GÖZLER HAZİRAN'DA

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından 2021'in ilk 5 ayında enflasyon yüzde 6,39 oldu. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak yarıyıl zammı için ise gözler haziran enflasyonuna çevrildi. Haziran verilerinin eksi gelmemesi halinde memur emeklilerinin alacağı zam kesinleşti. Bu duruma göre memur emeklileri en az yüzde 6,39 zam alacak. Memurların alacağı zam oranı ise yüzde 3,39 oldu. Altı aylık enflasyonun en yüzde 7 olması beklenirken haziran ayına ilişkin rakamlar 5 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak.

ENFLASYON GERİLEDİ

Nisanda yüzde 17,14'e kadar yükselen yıllık enflasyon, mayısta yüzde 16,59'a geriledi. Tam kapanma döneminde talepte gerileme, enflasyondaki düşüşte etkili odu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...