Tgrt Haber
07 Ocak 2022 23:47

TBMM'de kabul edildi: Memur ve emekliye ek zam

Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren ek zamlarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası müjdesini verdiği memur ve emeklilere yönelik ek zamları da içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

TBMM'de kabul edildi: Memur ve emekliye ek zam
memur,emekli,ek zam

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

KURDAKİ ARTIŞA KARŞI TL MEVDUATINA DESTEK

Söz konusu kanun teklifine göre; Merkez Bankası'nda bulunan yabancı ülke Merkez Bankaları'na ait para, alacak, mal, hak ve varlıklar haczedilemeyecek, ihtiyati tedbir veya haciz konulamayacak. TL mevduatlarına kur artışına karşı destek öngörülüyor.

Vergi kanunları uyarınca iadesi talep edilen vergilere ilişkin olarak açılan davalarda, dava konusu tutarın yüzde 50'si oranında teminat alınmadan yürütme durdurma kararına verilemeyecek. Bireysel emeklilikte devlet katkısı oranı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarılıyor.

BOTAŞ tarafından Bakanlık görüşü alınmak kaydıyla bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabilecek.

1 Temmuz 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında ihalesi yapılan işlerde ihale tarihinin içinde bulunduğu aya ait endeks, 01/07/2021 tarihinden önce ihale edilen işlerde 2021 Haziran ayına ait endeks temel endeks olarak kabul edilerek ve sözleşme fiyatları kullanılarak yüklenicinin başvurusu üzerine sözleşmesine göre hesaplanan fiyat farkı ilave olarak fiyat farkı verilebilecek.

İhracattan ve üretim faaliyetlerinden elde edilen gelirlerden Kurum Vergisi oranı bir puan indirimli uygulanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2500 TL

En düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL olması öngörülüyor. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde Ocak-Temmuz 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 7.5 yapılacak ve Ocak 2022 tarihinden itibaren yüzde 30.95 zam yapılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın ilk Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada memurlara müjdeyi vermiş, "Ocak ayındaki yüzde 5’lik toplu sözleşme dönem zammını yüzde 2,5 artış ile yüzde 7,5 olarak uygulama kararı olduk. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz" demişti. 

Emeklilerin maaşlarında da düzenlemeye gittiklerini duyuran Erdoğan, en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL olacağını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...