Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2015 06:22

Memura kadro müjdesi çıkabilir

5 milyon memur ve emeklinin gözü bugün Ankara'da olacak. Toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci turu yapılacak. Memura kadro müjdesi çıkması bekleniyor.

Memura kadro müjdesi çıkabilir
memur, müjde,

 5 milyon memur ve memur emeklisinin beklediği toplu sözleşme görüşmeleri bugün devam edecek. 2016-2017 yılına ilişkin zammın görüşüleceği toplantının ikinci turunda 'kadro' müjdesinin çıkabileceği öğrenildi. SABAH'ın edindiği bilgilere göre, daha önce Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında uzlaşmaya varılan 4C ve 4B'li çalışanların kadro talebi bugünkü görüşmede karara bağlanacak. Hükümetin memurlar için zam teklifini de bugün açıklaması bekleniyor.

ZAM BELLİ OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, başkanlığında geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk toplantıda Kamu İşveren Heyeti, memur konfederasyonlarının taleplerini almıştı. Bugün gerçekleştirilecek ikinci toplantıda ise Kamu İşveren Heyeti, zam oranı ve hizmet kollarının taleplerine karşılık kendi önerisini sunacak. Yetkili sendika olarak Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne başkanlık eden Memur- Sen, "4/B'liler (Yurtdışı teşkilatındakiler dahil), 4/C'liler, üniversiteli işçiler, KİT personeli, vekil imamlar, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe ve hemşireler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini ve tüm haklardan yararlandırılmasını istiyoruz" talebini daha önce hükümete iletmişti.

% 15 ARTIŞ İSTENİYOR

Memurlara 2016 ve 2017 yılları için toplamda kümülatif olarak yüzde 14.49 zam isteyen Memur-Sen, kamu çalışanlarının sosyal haklarına yönelik de talepler listesini hükümete sundu. Listede çocuk yardımının yanı sıra, doğum ve ölüm yardımı, kreş desteği, ücretsiz servis imkânı, yemek yardımı ile dini bayramlarda ikrâmiye gibi maddeler bulunuyor.

DİNİ BAYRAMLARDA İKRAMİYE ÖNERİYOR

275 TL eş, 75 TL çocuk olmak üzere toplam 350 TL 'aile yardımı' yapılsın.
Gelir vergisinden kaynaklanan kayıplar telafi edilsin.
2016'da 830 TL, 2017'de bin 37 TL doğum yardımı, kamu görevlisine 3 bin 157 TL, eş ve çocuklarına da bin 578 TL ölüm yardımı verilsin.
250-300 TL arasında kreş yardımı yapılsın.
Kamu görevlilerine 3 bin 946 TL, çocuklarına bin 578 TL evlenme yardımı verilsin.
Merkez-taşra ayrımı yapılmadan servis yardımı sağlansın.
Yemek servisi ücretsiz olsun. Yoksa öğün başı 6 TL yemek yardımı yapılsın.
2016'da 125 TL, 2017'de 150 TL giyecek yardımı verilsin.
Ramazan ve Kurban bayramlarında bin 578 TL ikrâmiye ödensin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...