Tgrt Haber
28 Ağustos 2022 21:01 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 11:01

Kamu personeline 10 kat promosyon müjdesi! TGRT Haber gündeme getirdi, bakanlık adım attı

Bankaların emekliler başta olmak üzere çalışanlara yönelik promosyon yarışı kızışmaya başladı. Özellikle bazı devlet üniversiteleri ve Adalet Bakanlığı'nı personelinin eşit ve tek seferde 25 bin TL promosyon alacak olmasının ardından TGRT Haber, diğer kamu personeline verilen promosyon ücretleri üzerinden yapılan ayrımcılığı gündeme getirdi. Çağrının ardından kamu kurumları, promosyon ücretlerinin arttırılması için harekete geçti. Memurlara ödenen promosyon miktarının 10 kat artırılarak 30 bin liraya çıkması bekleniyor.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, Sabah
Kamu personeline 10 kat promosyon müjdesi! TGRT Haber gündeme getirdi, bakanlık adım attı
memur,kamu personeli,promosyon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve temmuz ayında uygulanan emekli maaş zammıyla birlikte emekli promosyonları kamu ve özel bankalar arasındaki yarışı körüklerken ödenecek rakam 10 bin TL'ye yaklaştı. Kamu bankalarında ise bu miktar 750 TL civarlarında seyrediyor. Hal böyle olunca birçok vatandaş kamu bankalarında ayrılarak özel bankalara geçmek için şubelerin yolunu tuttu.

REKOR PROMOSYON ANLAŞMALARI

Başta emekli promosyonları kamu ve özel bankalar arasındaki yarışı körüklerken Anadolu Üniversitesi çalışanları için bankalarla aylık 1.152 liradan 41 bin 500, Adalet Bakanlığı personeli için ise eşit ve tek seferde aylık 700 liradan 3 yıl boyunca 25 bin liralık promosyon ödemesi anlaşması yapıldı. Bu anlaşmaların ardından gözler diğer kamu memurlarına çevrildi.

Rekor promosyonların ardından TGRT Haber, polisler üzerinden diğer kamu personellerinin aldığı düşük promosyonları gündeme getirdi.

TGRT Haber’in gündeme getirmesinin ardından personel sayısı 330 bin olan emniyet mensupları da sosyal medya örgütlendi. Twitter üzerinden direnişe geçen polisler “Bizim de promosyonumuz zamlansın, biz de nitelikli bir promosyon ödemesi istiyoruz” diyerek 110 bin tweet atıp hak talep etti.

TGRT Anahaber'de Ekrem Açıkel’in İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün VakıfBank ile görüşmelerinin devam ettiğini ve 10 bin 800 lira olan promosyon ücretinin 25-30 bin liralara kadar çıkacağını belirtmesinin ardından beklenen oldu. Tüm kamu kurumları memurların promosyonlarının artırılması için kurumlar devreye girdi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1562857019417174016

MEMURLARA 10 KAT PROMOSYON

Sabah’tan Faruk Erdem’in haberine göre, kamu çalışanları için ödenen promosyonlarda da ciddi artışlar olmaya başladı.

Memurların promosyonlarının artırılması için kurumlar devreye girdi. Bütün kurumlardaki promosyon heyetleri banka yöneticileriyle görüşmelere başladı. Kamu personelinin alacağı banka promosyonları artırılacak. Memura verilecek promosyonlardaki artışın ise 10 katı bulması bekleniyor.

Başta emekliler olmak üzere son günlerde çalışanların aldıkları banka promosyonlarıyla ilgili bankaların girdiği yarış iyice kızışırken bu mücadele ise tüketiciye avantaj olarak yansıyor.

Bankaların emekli kapma yarışında promosyon miktarı 10 bin liraya kadar çıkarken kamu çalışanları için de güzel haberler gelmeye başladı.

MAAŞLARA ARA ZAM BANKALARIN GELİRİNİ ARTIRDI

Bankaların kamu çalışanlarına yapılan Temmuz zammından sonra yatırılan ücretlerden daha fazla kazanç elde etmeye başlamasıyla promosyon ödemelerinde de artış beklentisi arttı.

Bazı bankaların ise memurlara ödediği promosyonu artırmasının ardından harekete geçen kamu kurumlarındaki promosyon heyetleri, promosyonların artırılmasını sağlamak için bankalarla görüşmelere başladı.

PROMOSYON NASIL BELİRLENİYOR?

Promosyon genelgesine göre; banka promosyonu, harcama yetkilisinin başkanlığında kurum temsilcisi ile yetkili sendika temsilcisinden oluşan 3 kişilik bir komisyon tarafından belirleniyor. Bankalar ile pazarlık yapan bu komisyon promosyonun alınmasını sağlıyor. Alınan promosyonun tümü personele dağıtılıyor. Promosyon ödemesinin en az 2 yıl ile 5 yıl arası süreyi kapsaması gerekiyor.

ESKİ SÖZLEŞMELER İPTAL EDİLECEK

Henüz süresi sona ermeyen sözleşmelerin iptali için de komisyonlar ile bankalar arasında görüşmeler yapılıyor. Bu kapsamda süresi bitmeyen sözleşmeler iptal edilerek tazminat maddesi işletilecek. Böylece düşük kalan promosyon ücretlerinin yeniden güncellenmesi sağlanacak.

Sözleşmelerin güncellenmesi için promosyondaki tazminat maddesi devreye sokulduğunda oluşacak durum ise şöyle;

Sözleşme ilk yılında feshedilirse tamamı, ikinci ve üçüncü yıllarda feshedilirse ödenen promosyon tutarının yüzde 50’sini iade edeceğine dair ibare yer alıyor.

YENİ SÖZLEŞME 30 BİN TL’DEN İMZALANACAK

Bu maddeye göre; 2019 yılında 3 yıllık için personel başına 3000 TL alan bir kurum sözleşmesindeki tazminat maddesini yürürlüğe sokacak. Böylece her personel için 1.500 TL iade edilerek yeni sözleşme örneğin 30 bin TL'den imzalanacak.

Kaynak: TGRT Haber, Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...