Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2022 10:28

Son dakika! Merkez Bankası beşinci müdahalenin büyüklüğünü açıkladı: 2,12 milyar dolar satıldı

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dolar kurundaki artışa engel olmak için yaptığı beşinci müdahalenin büyüklüğünün 2,12 milyar dolar olduğunu duyurdu.

Son dakika! Merkez Bankası beşinci müdahalenin büyüklüğünü açıkladı: 2,12 milyar dolar satıldı
merkez bankası,müdahale,döviz,dolar

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz kurundaki hareketliliğin önüne geçmek için 17 Arlaık'ta piyasalara beşinci kez müdahale etti. Yapılan açıklamada, beşinci ve son müdahalede Merkez Bankası rezervlerinden  piyasaya doğrudan 2,12 milyar dolarlık döviz sattığı ifade edildi.

TOPLAM 7,28 MİLYAR DOLAR SATILDI

Merkez Bankası, aralık ayında piyasalara toplam beş kez müdahale etti. Açıklanan son verilerle birlikte beş müdahalenin toplam büyüklüğü ise 7,28 milyar dolara yükseldi.

TCMB 1 Aralık'taki ilk döviz müdahalesinde 844 milyon dolar, ikinci müdahalesinde 504 milyon dolar, üçüncü müdahalesinde 687 milyon dolar, dördüncü müdahalesinde ise 3,12 milyar dolarlık döviz satmıştı.

EN SON MÜDAHALE 2014'TEYDİ

Merkez Bankası Ocak 2014'ten bu yana piyasaya müdahale etmiyordu. 2014 yılında yapılan müdahalede 3,15 milyar dolarlık satış yapılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...