Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2022 13:44 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 14:14

Merkez Bankası faiz oranları düşerse ne olur? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen faiz kararını 20 Ekim Perşembe günü paylaştı. Merkez Bankası faizini indirerek yüzde 10,5'e indirdi. Bu kararın ardından dolar, altın ve euroda hareketlilik yaşandı. Politika faizi düşürüldü ve dolarda kısa veya orta vadede genel olarak yükseliş meydana geldi. İşte Merkez Bankası faiz kararı dolar, euro ve altını nasıl etkileyecek?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
Merkez Bankası faiz oranları düşerse ne olur? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne kadar oldu?
merkezbankası,dolar,altın

Dün açıklanan FED kararı sonrası İslam Memiş, "Dikkatli olun" diyerek vatandaşları uyardı. Doların yükselişine devam edeceğinin altını çizen Memiş, “Dolar yılın son çeyreğini bitirmeden 20-21 lira aralığını test edecek" dedi. Bugün Merkez Bankası faiz kararı dolarda hareketlilik meydana geldi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro nasıl etkilenir? 

MERKEZ BANKASINI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası bu ay politika faizini 1,5 puan indirerek yüzde 12'den 10,5'e indirdi.

MERKEZ BANKASI FAİZ ORANLARI DÜŞERSE NE OLUR? 

Faizin ekonomide kiralanan paranın kira bedeli olarak anlamı vardır. Ayrıca faiz borç verilen veya borç verilecek paranın fiyatına verilen addır. Bugün vatandaşlar Merkez Bankası tarafından açıklanan eylül ayı faiz karaı sonrası Merkez Bankası faiz oranları düşerse ne olur? sorusunu araştırmaya başladı. Merkez Bankası politika faizini bugün1 puan indirerek yüzde 12'ye düşürdü. Faiz oranları düşerse Türk Lirası dolar karşısından değer kaybeder. Dolar, euro ve altında hareketlenmeler olur.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NEYİ ETKİLER?

Kredi miktarı artabilir,

Borsa yükselebilir,

Dolar yüksebilir, 

BUGÜN DOLAR NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar bu yılın rekorunu kırarak 18,58 seviyesinden alıcı buluyor. 

DOLAR ALIŞ:18,59

DOLAR SATIŞ:18,59

EURO ise yükselişe geçerek yüzde 1. 03 oranında artış göstererek 18,26 liradan alıcı buluyor. 

EURO ALIŞ:18,26

EURO SATIŞ:18,26

Altın ise 979, 90 liradan alıcı buluyor. 

ALTIN ALIŞ: 979,74

ALTIN SATIŞ: 979,92

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...