Tgrt Haber
24 Temmuz 2015 10:58

Merkez Bankası'ndan dolara hamle!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli döviz depo faiz oranının dolar için yüzde 3,5'tan yüzde 3'e indirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Merkez Bankası'ndan dolara hamle!
merkez bankası, dolar,

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bir hafta vadeli döviz depo faiz oranını dolar için yüzde 3,5'ten yüzde 3'e indirdi. TCMB'den döviz depo faiz oranlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, yakın dönemde gözlenen küresel ve yerel gelişmeler nedeniyle bir hafta vadeli döviz depo faiz oranının dolar için yüzde 3,5'ten yüzde 3'e indirilmesine karar verildi.
Bankalar belirlenen yeni oranla 27 Temmuz tarihinden itibaren TCMB'den bir hafta vadeyle borçlanabilecek. Gerekli görülmesi halinde dolar ve avro için söz konusu oranlar ayrı bir basın duyurusuna gerek kalmaksızın iş günlerinde sabah saat 09:30'da her iki yönde değiştirilebilecek ve ilan edildiği gün için geçerli olacak.
Belirlenen oranlar Anadolu Ajansı DV006, Reuters CBTJ ve Bloomberg CBT sayfalarında ilan edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...