Tgrt Haber
31 Ekim 2016 11:18

Merkez Bankası'ndan döviz hamlesi

Finansal sisteme ek döviz likiditesi imkanı sağlanması amacıyla, rezerv opsiyonu katsayılarında değişiklik yapan TCMB, Rezerv Opsiyonu Mekanizması kapsamında döviz imkânının ikinci, üçüncü ve dördüncü dilimlerinde katsayıları 0,2 puan azalttı.

Merkez Bankası'ndan döviz hamlesi
Merkez Bankası, döviz, piyasalar,

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, finansal sisteme ek döviz likiditesi imkanı sağlanması amacıyla, rezerv opsiyonu katsayılarında değişiklik yaptı. TCMB, Rezerv Opsiyonu Mekanizması kapsamında döviz imkânının ikinci, üçüncü ve dördüncü dilimlerinde katsayıları 0,2 puan azalttığını bildirdi.

Rezerv opsiyonu kullanımlarının aynı seviyede kalması halinde, söz konusu değişiklik ile finansal sisteme yaklaşık 620 milyon dolar ilave likidite sağlanacağını duyurdu.TCMB, ayrıca, bankaların yabancı para likidite yönetimine esneklik kazandırmak üzere, yabancı para yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların ortalama olarak tesis edilebilecek kısmının üst sınırını 3 puandan 4 puana yükseltti. Söz konusu değişiklik ile yaklaşık 2,9 milyar dolar tesis dönemi içerisinde bankaların serbest kullanımına açılmış olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...