Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2022 17:32

Merkez Bankası'nın faiz kararını bir hafta önceden açıkladılar

Piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın gelecek hafta açıklayacağı faiz kararına odaklanmışken; İngiliz haber ajansı Reuters, Merkez Bankası'nın faiz kararı için çarpıcı bir tahminde bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz kararını bir hafta önceden açıkladılar
merkez bankası,,faiz,

Ekonomi piyasaları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi. Ekim, Kasım ve Aralık olmak üzere son 3 toplantıda faizleri indiren Merkez Bankası'nın ocak ayı kararıyla ilgili dikkat çeken bir tahmin geldi.

FAİZ KARARINI AÇIKLADILAR

İngiliz haber ajansı Reuters'ın anketine göre; ankete katılan 16 kurumun 15'i gelecek haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerin sabit tutulmasını, bir kişi ise 50 baz puanlık indirim yapılmasını bekliyor. Ankette yıl sonu politika faizi sorusunu cevaplayan 8 kurumun medyan tahmini yüzde 14'te şekillenirken tahminler yüzde 9 ile yüzde 14.75 bandında yer alıyor.

PPK anketinin düzenli katılımcılarından en az 4'ü ise para politikası kararlarının yönünü tahmin etmenin zorluğunu gerekçe göstererek ankete katılmadı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Merkez Bankası'nın PPK toplantısı 20 Ocak 2022 Perşembe günü yapılacak.

SON TOPLANTIDAN FAİZ İNDİRİMİ KARARI ÇIKMIŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayındaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 1 baz puan daha indirmiş, politika faizi yüzde 15'ten yüzde 14'e düşürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...