Tgrt Haber
10 Mart 2015 11:47

Merkez'den dolara bir hamle daha

Dolar'da yaşanan artışa yönelik Merkez Bankası'ndan hamle üstüne hamle geliyor.

Merkez'den dolara bir hamle daha
dolar, merkez bankası, dolar artış, dolar fiyatı,

En son 2,64'ün üzerine çıkarak tarihi rekor kıran dolara Merkez Bankası tarafından yeni bir hamle daha geldi. Merkez'in bu müdahalesi sonrasında dolarda 2,59 seviyelerine kadar geri çekilme yaşandı. Ancak bu sabah saatlerinde dolar yeniden hareketlenerek 2,62 seviyelerini aşınca Merkez Bankası yeniden harekete geçti. Merkez Bankası, rezerv opsiyonu katsayılarının değiştirilmesi yoluyla 13 Mart tarihinde sisteme yaklaşık 1,5 milyar dolar tutarında döviz likiditesi sağlanacağını bildirdi Merkez Bankası, çekirdek yükümlülükler dışındaki kısa vadeli yabancı para yükümlülükler için zorunlu karşılık oranlarında yapılacak ölçülü artışlar yoluyla 27 Mart tarihinde Merkez Bankası rezervlerine yaklaşık 1,3 milyar dolar tutarında döviz ilave edileceğini bildirdi

YENİDEN 2,63'ÜN ÜZERİNDE

Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 10 yıl aradan sonra ilk defa faiz artırmaya hazırlanmasının etkisiyle dolardaki küresel değer kazancı sürerken dolar yeniden 2,63'ün üzerine çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...