Tgrt Haber
19 Ekim 2022 20:46 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 22:04

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistlerin tahmini aynı yönde birleşti

Eylül ayında faizi 1 puan indiren Merkez Bankası, ekim ayı faiz kararını yarın açıklayacak. Piyasaları yakından ilgilendiren kritik karar öncesi yapılan beklenti anketine katılan ekonomistler, aynı tahminde birleşti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Ekonomistlerin tahmini aynı yönde birleşti
Merkez Bankası,faiz

Ekonomide gözler yarın gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Geçen ay politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 13'ten yüzde 12'ye düşüren Merkez Bankası, yarın saat 14.00'te ekim ayı faiz kararını duyuracak.

TAHMİNLER TEK YÖNDE

Öte yandan TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete katılan ekonomistlerin tamamı, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 12'den yüzde 11'e indirileceği tahmininde bulundu.

Ayrıca ankete katılan ekonomistlerin tamamı, yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 9 oldu.

ERDOĞAN'DAN FAİZ İNDİRİMİ SİNYALİ

Faize karşı net tutumuyla bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki hafta Balıkesir'deki bir açılış töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sorunumuz devletin batması değil fiyatların dalgalanmasıdır. Bu basit gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala faiz lafı gevelemeye devamede dursun. Biz kendi işimize bakarak üretimi ve istihdamı desteklemeye devam edeceğiz. Şimdi burdan sesleniyorum, ekranları başında bizi izleyen milletim iyi dinlesin, bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin.

Yatırımcı gelsin bizim devlet bankalarından kredi talebinde bulunsun. Biz onları faize ezdirmeyeceğiz. Çünkü yatırım yüksek faizle olmaz. Onun için de düşük faiz. Hatırlayın Başbakanlığım dönemimde biz enflasyonu 6,4'e düşürmüştük. Faizi de 4,6'ya. Bunu biz yaptık. Yarın da Allah'ın izniyle şu andaki bu gidişi biz düze çıkaracağız. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...